Política

Cs proposa a Sánchez aprovar uns “pressupostos d’emergència nacional” arran del coronavirus

La formació demana no apujar impostos i ajornar el pagament de l’IVA i les quotes a la Seguretat Social

La presidenta de Cs, Inés Arrimadas, ha proposat al govern espanyol l’aprovació d’uns “pressupostos d’emergència nacional” per fer front a la situació creada pel coronavirus a l’Estat.

Cs demana que aquests comptes siguin “sensats” i “abordin sense demora” els efectes del Covid-19 sobre el sistema sanitari i l’economia. Per això, vol un fons de contingència de 10.000 milions d’euros per mantenir l’activitat econòmica i “protegir” els llocs de feina, donar suport a les famílies afectades i reforçar la inversió sanitària.

Així mateix, la formació taronja ha reclamat que no s’aprovin nous impostos i que s’ajornin els pagaments de tributs com les quotes a la Seguretat Social i l’IVA.

En una roda de premsa, la dirigent taronja ha reclamat que aquestes mesures entrin en vigor “de manera urgent” i ha instat el president espanyol, Pedro Sánchez, a avançar la reunió telemàtica amb els presidents autonòmics i els partits de l’oposició, previstes per al cap de setmana. Tot i que ha afirmat que “no és el moment de retrets”, ha criticat que “s’hauria d’haver actuat abans”. “No crec que ningú dubti a Espanya que s’haurien d’haver pres mesures abans”, ha insistit.

Les mesures de Cs inclouen la creació d’un fons de protecció de l’ocupació que “podria provenir del pressupost de la Unió Europea”, un fons de suport a les famílies per compensar les reduccions de jornada que els treballadors puguin demanar per atendre familiars. Aquest darrer aniria acompanyat d’una prestació per a les persones afectades pel tancament d’escoles o centres de dia.

Pel que fa al sistema sanitari, el partit taronja demana un pla de xoc per ampliar les places hospitalàries de cures intensives i contractar personal de reforç. També reclama incrementar el nombre de persones que assisteixen telefònicament als números d’atenció i informació i que sigui únic i gratuït per a totes les comunitats autònomes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.