Educació

L’Associació Catalana de Llars d’Infants denuncia l’abandonament als centres educatius de 0 a 3 anys

Reclamen el cobrament de les subvencions ja atorgades del curs 2018-2019, pendents de pagament, i exigeixen la tramitació per la via d’urgència de les que corresponen al curs 2019-2020

L’Associació Catalana de Llars d’Infants ha denunciat que l’abandonament dels governs català i espanyol als centres educatius de 0 a 3 anys enmig de la pandèmia de la Covid-19 suposa un greu triple menyspreu per part de les administracions als infants catalans de 0 a 3 anys, a les seves famílies i a les mateixes escoles d’educació infantil.

A Catalunya hi ha un total de 529 llars d’infants privades, on treballen gairebé 6.000 professionals que eduquen i tenen cura de 30.000 infants. Molts d’aquests centres ja s’han vist obligats a posar en marxa Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) per fer front al tancament de la seva activitat educativa. Molts d’ells temen no poder donar continuïtat al seu projecte educatiu un cop es retorni a la normalitat.

Segons Mireia Català, portaveu de l’entitat, no han tingut cap comunicació formal, “ni tan sols informal”, per part de les autoritats educatives del Departament d’Educació. “Ens han tractat com si no existíssim i ens han demostrat que no tenen cap consideració, ja no només pels centres, sinó tampoc per les famílies i, el que encara és més greu, pels 30.000 nens i nenes dels quals tenim cura”.

L’Associació Catalana de Llars d’Infants demana a l’executiu català que es facin efectives les subvencions ja atorgades del curs 2018-2019, pendents de pagament i que suposen un total de gairebé 3.000.000 d’euros. Així mateix, exigeixen la tramitació per la via d’urgència de les que corresponen al curs 2019-2020, d’un import similar, i el seu abonament també per la via d’urgència.

Amb tot, només el 40 % de les llars d’infants catalanes poden acollir-se a les subvencions, amb la qual cosa són necessàries més mesures que facin viable la continuïtat dels centres privats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.