Educació

La preinscripció telemàtica es podria fer al maig

Educació té preparat un sistema que inclou cites presencials quan es permeti començar el procediment

La preinscripció per al curs vinent es podria fer durant la segona quinzena de maig si s’aixeca l’estat d’alarma o almenys la suspensió del procés administratiu. El Departament d’Educació ho té tot preparat per poder realitzar la preinscripció de manera telemàtica, però garantirà l’atenció presencial a les famílies que tinguin problemes per fer-la per internet. Si no es pot garantir aquesta presència, no s’obrirà la preinscripció perquè “seria injust i inequitatiu”, va insistir ahir el conseller d’Educació, Josep Bargalló, a la comissió d’Educació del Parlament. Per fer-ho caldrien uns 6.000 equips de protecció individual per al personal que atendria les famílies als mateixos centres educatius.

Fer la preinscripció al maig asseguraria poder començar l’activitat lectiva al setembre, ja que haurà donat temps a preparar els grups, les plantilles i els nomenaments de docents i els treballs previs. En cas contrari s’endarreriria l’inici lectiu però els centres podrien obrir igualment.

Els portaveus van exposar, entre altres coses, la necessitat d’incrementar el pressupost per les necessitats d’un inici de curs que requerirà més suports. Bargalló va reconèixer que les despeses s’han incrementat –per exemple, 1,6 milions per a les connexions digitals dels alumnes i 30 milions per a les indemnitzacions dels serveis–. “Modificarem el pressupost perquè la realitat no té a veure amb el que preveia el pressupost del 2020”, va afirmar.

Cap escola s’obrirà sense haver-la desinfectat abans

Rosa M. Bravo

Bargalló va proposar als grups parlamentaris un grup de treball per tractar de l’elaboració “d’un pla de reconstrucció del sistema educatiu” i debatre qüestions com ara el pla de reobertura de centres que té preparat el departament. Depenent del moment en què es puguin reobrir, caldrien mesures, com ara triplicar el transport escolar per mantenir la distància social o habilitar aules d’acollida abans que els centres puguin obrir totalment. En tot cas, cap escola ni institut obrirà abans que s’hagi desinfectat, va afirmar Bargalló. La bretxa digital va ser una de les moltes preocupacions que van exposar els portaveus dels grups, i el conseller va respondre que en aquests moments s’estan preparant i personalitzant 22.000 dispositius per a l’alumnat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.