Societat

Primeres terrasses obertes i el petit comerç agafant el ritme en la fase 1

Força ambient als carrers del centre de Tarragona el primer matí de la nova etapa de la desescalada

El centre comercial de Tortosa reviu amb bars i botigues obertes

Obertura a mig gas a Sort

Els diferents municipis i ciutadans de les regions sanitàries del Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i Alt Pirineu-Aran han entrat en la fase 1 del desconfinament aquest dilluns, amb les primeres terrasses de bars i restaurants obertes.

Tarragona comença la setmana amb una cara molt diferent de la que tenia els últims dos mesos. Amb l’entrada en la fase 1, els comerços de menys de 400 metres quadrats de la ciutat han començat a aixecar persianes. Només alguns establiments i amb poca afluència de clients però les ganes de recuperar la situació anterior a la pandèmia són evidents entre els comerciants. La mateixa situació es viu als bars. Primeres terrasses en marxa, amb molt menys aforament però amb clients contents de fer el cafè o la cervesa. El nivell d’obertura ha estat desigual. A la Rambla Nova i a la plaça Verdaguer, bona part han obert. A la plaça de la Font, en canvi, la majoria segueixen tancats.

Tortosa

El 90% de les botigues del centre comercial de Tortosa i alguns bars han apujat la persiana en el primer dia de la fase 1 del desconfinament a les Terres de l’Ebre. Algunes cafeteries han decidit esperar a finals de setmana per reobrir el negoci però les terrasses on ja atenen clients aquest dilluns estaven gairebé plenes aquest migdia. Hi havia ganes de compartir taula, prendre un cafè i retrobar coneguts i amics i el temps ho ha posat fàcil. Els cafeters tenen feina també perquè han d’extremar la neteja però es mostren satisfets per la represa i a les botigues s’hi veuen més preparatius que clients. Els botiguers comencen a incentivar la cita prèvia oferint ofertes la clientela habitual.

Deslluïment a Sort

El temps ha deslluït el primer dia d’obertura de les terrasses dels bars i restaurants a Sort. Tot i el permís per ja obrir el 50% de la capacitat de les terrasses, alguns bars han optat per seguir tancats. Els que sí que han obert, ho han fet per a poc a poc anar tornant a la normalitat i donar el servei a aquells clients fidels que esperaven aquest dia des de feia temps. El Pallars Sobirà és una comarca turística que confia que a poc a poc es vagin incorporant a la fase 1 del desconfinament altres territoris com Lleida o Barcelona. Mentrestant, atenen als veïns de la zona, amb totes les mesures de seguretat que se’ls requereix. A primera hora han estat pocs els clients però a mesura que ha avançat el matí s’ha vist més moviment de gent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.