Societat

La tornada a la normalitat dels nens, a debat

Entitats del Tercer Sector que treballen amb infants demanen “realisme” al govern

A les portes del desconfinament, la Plataforma d’Infància de Catalunya de la Taula del Tercer Sector (Pincat) demana al govern que compti amb ells i amb les administracions locals per poder reobrir serveis fonamentals destinats a la infància i l’adolescència “amb realisme”. Volen instruccions clares de cara a les entitats que gestionen, entre d’altres, centres oberts, centres sociosanitaris, de prevenció i de serveis educatius relacionats amb el lleure i el reforç escolar, però alhora demanen que el desconfinament “es faci amb la màxima normalitat possible”.

“Entenem que hi ha d’haver mesures de seguretat, que s’ha de prendre la temperatura als infants, que s’han de desinfectar espais..., però creiem que un cop definit un espai i preses totes les mesures no es poden dictar normes contra natura, entre altres la distància social”, explica José Antonio Ruiz Montes, coordinador de la Pincat. Montes es pregunta, per exemple, si té sentit fer colònies i que els nens hagin d’estar a dos metres de distància els uns dels altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.