Política

Obertura física del Parlament, el 15 de juny

La mesa aprova la represa de l’activitat en funció de l’evolució de la pandèmia

L’activitat presencial al Parlament de Catalunya es podria reprendre el dia 15 de juny si l’evolució de la pandèmia ho permet. Així ho va acordar la mesa després d’aprovar l’informe presentat pel president, Roger Torrent, que ha elaborat la secretaria general de la cambra, en el qual s’estipula com hauran de reprendre l’activitat parlamentària de manera progressiva, sempre d’acord amb les directrius que plantegi el Departament de Salut, i amb un pla específic per als treballadors.

D’altra banda, a la junta de portaveus que va tenir lloc posteriorment, que també es va fer per videoconferència, es va decidir incloure en l’ordre del dia del ple del 21 de maig la votació de la proposta de resolució presentada conjuntament per Cs, el PSC-Units, CatECP, la CUP i el PP, per crear una comissió d’investigació parlamentària sobre la gestió de les residències geriàtriques durant la pandèmia del coronavirus, i molt probablement serà aprovada, ja que té el suport de la majoria dels grups. En la sessió també compareixerà el president Quim Torra per explicar la modificació del govern arran de la dimissió d’Alfred Bosch com a conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència i el nomenament de Bernat Solé com a nou titular del departament. A més, es votarà el nomenament d’Assumpció Castellví com a nova senadora en representació de la Generalitat, la liquidació del pressupost de la cambra del 2019 i quatre decrets llei.

Hi haurà ple monogràfic sobre la Covid-19

La mesa també va admetre a tràmit la sol·licitud del president de la Generalitat de fer un debat específic per tractar la gestió de la crisi sanitària de la Covid-19 i les mesures socials i econòmiques per fer-hi front. També va admetre a tràmit dues peticions més de debats específics: l’una, de Cs, sobre el procés de reconstrucció arran de la pandèmia, i l’altra, impulsada per PSC-Units, CatECP, la CUP i el PP, sobre les residències per a gent gran i per a persones amb discapacitat. Ara està pendent que la junta de portaveus fixi en els propers dies la data per poder celebrar els plens o la possibilitat que tots els debats es puguin fer en una única sessió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.