Empreses

L’ensenyament digital d’Epitech és a la FiraCampusVirtual

Els alumnes del campus universitari d’informàtica i d’innovació digital tenen un 98% d’ocupabilitat Oferta. Els programes s’adrecen als perfils més demandats

El Saló de l’Ensenyament se celebra enguany de manera virtual del 20 al 24 de maig, en el marc de FiraCampusVirtual (https://www.firacampusvirtual.com/#!homeLogin) . En aquesta plataforma es reuneix virtualment l’oferta del Saló de l’Ensenyament i del Saló Futura, que s’haurien hagut de celebrar el març passat i que l’emergència sanitària de la covid-19 ho va impedir.

No hi ha dubte que la pandèmia ha accelerat el procés de digitalització en l’àmbit professional i ha evidenciat que el talent digital és necessari. La demanda de perfils tecnològics ja registraven abans del coronavirus un creixement exponencial, que havia arribat a superar el 70% anual, segons dades de l’Informe de professions emergents 2020 a l’Estat, elaborat per la xarxa social professional LinkedIn.

Epitech, el campus universitari d’informàtica i d’innovació digital líder a França i amb presència a Barcelona des de fa tres anys, participa en la FiraCampusVirtual, acostant el seu projecte educatiu als perfils digitals amb més demanda en el mercat. Durant aquests dies, organitzen activitats en línia, com ara la que tindrà lloc el 22 de maig a la tarda, el taller de programació amb llenguatge Python. A continuació, s’oferirà una sessió amb Enric Durany, product manager de Google.

Segons dades de la mateixa universitat, un cop acabats els estudis, la ràtio d’ocupació dels alumnes d’Epitech se situa en un 98%, en llocs com ara enginyers, desenvolupadors i consultors tecnològics. A més, el 14% endeguen projectes propis d’emprenedoria en el sector digital.

Demanda en augment.

“La demanda de professionals especialitzats en tecnologies digitals segueix creixent any rere any, sense que es puguin cobrir totes les vacants del mercat laboral. Des d’Epitech posem a disposició dels futurs universitaris la nostra oferta formativa altament diferencial, basada en l’aprenentatge per projectes i en l’aplicació real de la tecnologia”, afirma Xavier Núñez, director d’Epitech a l’Estat. El campus universitari forma des d’un triple vessant: coneixements tècnics amb un alt grau d’aplicabilitat i desenvolupament de competències transversals, amb estimulació, a més, de la capacitat de seguir aprenent i de continuar la formació al llarg de les seves carreres.

Epitech va ser fundada a París el 1999, i disposa de vint campus arreu del món, entre els quals el de Barcelona. El seu objectiu és formar experts informàtics amb coneixements tècnics, un enfocament molt pràctic i habilitats toves (soft skills), així com la capacitat de treballar en equip, la gestió de projectes, la creativitat i la capacitat d’adaptació als nous entorns i contextos.

El projecte educatiu aplica el conegut com a learning by project, un mètode basat en la realització de projectes des del primer dia i en pràctiques remunerades en empreses a partir del segon curs, fet que ajuda els alumnes a trobar feina en acabar els seus estudis o bé a poder optar a muntar el seu propi projecte.

Durant el cicle educatiu, els estudiants tenen la possibilitat de canviar a qualsevol dels centres Epitech repartits pel món, en el curs que desitgin i sense obstacles per al seu progrés. També poden optar per fer un any en alguna de les 90 universitat associades.

En acabar els estudis, els alumnes obtenen el títol oficial de màster expert en tecnologies de la informació, corresponent al nivell 8 (grau + màster), reconegut a la Unió Europea. Actualment, més de 9.500 alumnes de tot el món han estudiat a Epitech i la universitat ha establert acords de col·laboració amb més de 3.000 empreses tecnològiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.