Educació

Preocupació i desconcert a les escoles de l’Alt Empordà

En un comunicat conjunt, els directors de tots els centres públics d’infantil i primària reclamen a Educació que rectifiqui el pla de reobertura

Demanen que no se’ls responsabilitzi de la seguretat

Les direccions d’un total de 63 escoles de l’Alt Empordà signen un comunicat conjunt en què manifesten la seva “preocupació i desconcert” per la reobertura de les escoles, prevista pel Departament d’Educació per a dilluns, 1 de juny.

En el manifest, al qual s’han adherit el cent per cent dels centres públics d’infantil i primària alt-empordanesos, es demana a Educació que rectifiqui el pla de reobertura “tal com està plantejat”. Així, les direccions dels centres alerten del fet que se’ls traslladi la responsabilitat a l’hora de complir la normativa de seguretat establerta. “No estem formats per a la tasca que se’ns demana i no podem garantir a les famílies totes les mesures de seguretat establertes”, assenyalen en el comunicat. Consideren que són directrius “inassolibles per a la majoria de centres”.

Denuncien que el pla presentat, d’una vintena de pàgines, no concreta “suficientment com seguir les directrius i com garantir totes les mesures de seguretat”. Afirmen que han transmès els dubtes a les diferents inspeccions territorials i que “s’han rebut informacions contradictòries respecte al pla de reobertura”.

Autonomia

Recorden que Educació al·lega “l’autonomia del centre, fent responsables les direccions dels problemes d’organització i animant-nos a trobar solucions imaginatives i adequades a les nostres realitats”. Remarquen que així ho han fet “per la voluntat de servei envers la comunitat educativa”, però no accepten que el govern els traslladi la responsabilitat. Així, reclamen a Educació que “avali els plans de cada centre i no retalli plantilles”.

LA FRASE

No estem formats per a la tasca que se’ns demana; no podem garantir a les famílies totes les mesures de seguretat establertes


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.