Educació

Diverses escoles s’oposen a reobrir les aules d’infantil

Centres públics del Maresme, el Vallès i l’Hospitalet al·leguen manca de seguretat per a infants i mestres

Les direccions de les escoles públiques de l’Hospitalet i del Maresme-Vallès Oriental han manifestat al Departament d’Educació la seva oposició a les condiciones de reobertura al juny per als grups d’infantil perquè alerten que és impossible mantenir les mesures de seguretat que preveu el pla. En el cas de primària, els centres del Maresme-Vallès Oriental han decidit seguir fent tutories telemàtiques per als alumnes de primer a cinquè i veuen viable l’assistència dels alumnes de sisè alguns matins en grups de fins a 13, com estableix el departament. A l’Hospitalet, en canvi, plantegen obrir per fer tutories presencials de P3 a cinquè i organitzar un acomiadament per als de sisè.

Tots els centres coincideixen que l’alumnat de tres a sis anys no pot assistir a les escoles com vol el departament quan els progenitors no puguin conciliar la feina amb la vida familiar, en grups de vuit o deu alumnes i mantenint la distància de dos metres. Els arguments són similars: no es pot garantir la seguretat d’infants i mestres i s’ignoren les necessitats afectives de l’alumnat, que pot tenir ansietat per la supressió dels jocs i del contacte físic. El departament assegura que la inspecció educativa garantirà “amb acompanyament” que qui vulgui anar a l’escola segons els supòsits previstos ho pugui fer.

Tira endavant la reforma de l’FP

Rosa M. Bravo

El Departament d’Educació ha enviat als centres educatius els nous currículums i orientacions de la formació professional malgrat l’oposició de la majoria de sindicats a la reforma de l’FP per al curs vinent. Tots els sindicats, excepte la UGT, han signat un manifest en què alerten que el departament vol implantar la mateixa reforma que va quedar en suspens el juny passat per l’oposició que va generar en un context d’incertesa per la crisi actual. CCOO alerta, entre altres coses, que es vol fer créixer la formació dual sense consens quan la participació de l’empresa catalana en les pràctiques no supera l’1%, i sense millora formativa per al conjunt de l’alumnat, tant de la inicial com de la dual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.