Economia

Els treballadors de Nissan tallen la B23 a Esplugues de Llobregat

Nissan encara no ha comunicat el tancament a les empreses proveïdores i auxiliars, segons la UGT

Maroto crida a fer un “front comú” amb tots els agents implicats per defensar els llocs de treball de Nissan

Els treballadors de Nissan a Barcelona han continuat aquest dimarts amb les seves mobilitzacions de protesta d’avant l’anunci de la matriu japonesa de tancar pròximament els centres de producció que té a territori català. Aquesta tarda la protesta tenia com a objectiu un concessionari Renault d’Esplugues de Llobregat perquè la marca francesa es quedarà amb el mercat europeu un cop es faci la reestructuració de les àrees d’influència de l’aliança que formen Renault, Nissan i Mitsubishi. Després de concentrar-se davant el concessionari, la manifestació ha acabat tallant la B23 a Esplugues de Llobregat.

Les empreses proveïdores i auxiliars de Nissan encara no han rebut comunicat oficial per part de Nissan sobre el tancament de les plantes de producció de multinacional a Catalunya, que la marca va anunciar la setmana passada, segons ha alertat UGT.

El sindicat assegura que la marxa de Nissan provocarà una “ona expansiva” que pot afectar 500 companyies i 25.000 llocs de treball. A la demarcació de Barcelona hi ha el gruix d’empreses que subministren Nissan com Acciona amb 580 persones, Calsonic amb 200 treballadors i on la decisió podria afectar el 100% de la plantilla o Gestamp, on l’afectació seria d’un 75%.

Les seccions sindicals de la UGT a Acciona, Magna, Drive, Marelly, Lear, Gestamp o Tachi, que són les que rebran un impacte més gran en cas que es faci efectiu el tancament de les plantes de Nissan, han format una comissió de seguiment per pactar accions i no es descarten mobilitzacions i trobades amb partits polítics i institucions, apunta el sindicat.

De moment, han firmat un comunicat conjunt en el qual mostren “perplexitat” perquè Nissan encara no hagi comunicat a les direccions de les empreses proveïdores i auxiliars la seva decisió de tancar les plantes de Zona Franca, Montcada i Sant Andreu de la Barca, “amb la incertesa que la situació genera a milers i milers de treballadores i treballadors”.

Per la seva banda, la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, ha afirmat que cal fer un “front comú” amb tots els agents implicats per defensar els llocs de treball de la fàbrica de Nissan a Barcelona. De fet, Maroto ha explicat que mantindrà una reunió aquest dimarts a la tarda després de la sessió de control al Senat amb la Generalitat, els ajuntaments de Barcelona, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Banca, el Consorci de la Zona Franca i sindicats. “Volem sumar esforços en una lluita que és de tots”, ha dit Maroto a la cambra alta. La ministra d’Indústria ha dit que la decisió de Nissan “ve de lluny” i ha remarcat que la companyia té “problemes estructurals”.

“En aquests anys hem fet tot el possible i ho seguim fent per garantir la producció i els llocs de treball” a Barcelona, ha afirmat. Maroto ha dit que el govern socialista s’ha reunit més cops en dos anys –cinc en total– amb la companyia que el PP en els set anteriors. Maroto ha assegurat que per al govern espanyol el sector automobilístic és “estratègic” i ha dit que presentaran aviat un pla per reforçar-lo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.