Economia

Hisenda regularà el fons de 10.000 milions d’euros de suport a la solvència d’empreses estratègiques

Les beneficiàries no podran repartir dividends i el Consell d’Administració no podrà cobrar primes o variables

El Ministeri d’Hisenda ha anunciat que el govern espanyol regularà el fons de 10.000 milions d’euros de suport a la solvència d’empreses estratègiques, segons l’acord que ha pres aquest dimarts el Consell de Ministres.

L’instrument va ser aprovat el 3 de juliol, i avui s’ha donat llum verda a la manera com funcionarà. El fons estarà adscrit a Hisenda i el gestionarà un Consell Gestor a través de la Societat Estatal de Participacions Industrials (Sepi). Per accedir-hi, les empreses hauran de reunir un seguit de condicions, com ara que siguin no financeres i tinguin domicili social i els centres de treball principals a Espanya.

Un altre dels requisits és no constituir una empresa en crisi a 31 de desembre del 2019 i no haver sol·licitat la declaració de concurs voluntari, haver estat declarats insolvents en qualsevol procediment o trobar-se declarats en concurs abans del 31 de desembre del 2019.

Les empreses que es vulguin collir no podran repartir dividends i el Consell d’Administració no podrà cobrar primes o variables.

A banda, un altre requisit és que l’absència de suport públic temporal rebut amb càrrec al Fons produís el cessament de l’activitat del beneficiari, o tingués greus dificultats per mantenir-se en funcionament. Aquestes dificultats s’hauran de demostrar pel deteriorament, en particular, del coeficient deute/capital del beneficiari o per indicadors similars.

També s’ha de justificar que un cessament forçós d’activitat tindria un impacte negatiu elevat sobre l’activitat econòmica o l’ocupació, en l’àmbit estatal o autonòmic.

A més, s’ha de demostrar la viabilitat a mitjà i llarg termini, per a la qual cosa caldrà presentar amb la sol·licitud un pla de viabilitat per superar la situació de crisi i descriure la utilització projectada del suport públic sol·licitat amb càrrec al fons.

Altres requisits suposen la presentació d’una previsió de reemborsament del suport estatal o que l’empresa no hagi estat condemnada a través de sentència ferma a la pena de pèrdua de la possibilitat d’obtenir subvencions o ajuts públics o per delictes de prevaricació, suborn, malversació de cabals públics, tràfic d’influències, frau i exaccions il·legals o delictes urbanístics.

Finalment, les empreses que vulguin accedir al fons també hauran d’estar al corrent del pagament d’obligacions per reintegrament de subvencions o ajuts públics, així com estar al corrent a 31 de desembre del 2019 en el compliment de les obligacions tributàries o davant la Seguretat Social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.