Política

Torra retreu a Colau l’abstenció i li reclama coherència a l’hora de votar

El president de la Generalitat, Quim Torra, va retreure ahir a Catalunya en Comú l’abstenció en la retirada dels honors a Joan Carles I i la reprovació del govern espanyol per la seva gestió de l’escàndol al ple de l’Ajuntament de Barcelona. En una piulada, va assegurar que està “estranyat” pel sentit del vot dels comuns i va lamentar que “partits que s’autoanomenen republicans s’abstinguin”. En aquest sentit, el president va demanar coherència “entre el que es diu i el que es vota”. Tanmateix, Torra es va mostrar “content que la capital de Catalunya exerceixi de capital republicana”.

La podria seguir Lleida, que debatrà en el ple municipal vinent –programat pel darrer divendres de setembre– la retirada dels reconeixements a l’emèrit a partir d’una moció del grup municipal d’ERC a la capital de Ponent, que s’havia de debatre al plenari del juliol però que finalment es va decidir retirar a causa de la situació sanitària derivada de la pandèmia de coronavirus. Si la iniciativa prospera, podria comportar la retirada del bust de Joan Carles I que encara hi ha al saló de plens de la Paeria, entre altres honors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.