Economia

Olot es consolida com a destí de natura

L’ocupació hotelera s’incrementa un 12% amb l’ajut de la Covid

Puja el nombre de visitants barcelonins

Olot es consolida com a destinació turística familiar i de natura, i ho demostra l’increment d’un 12% de l’ocupació hotelera que hi ha hagut a l’agost respecte al mateix mes de l’any passat i, segons els responsables de l’oficina de turisme, hi han contribuït les restriccions per la Covid. L’ocupació mitjana dels allotjaments turístics ha arribat al 80% i ha assolit les millors xifres dels últims cinc anys.

El pes relatiu del turista procedent de Barcelona i la seva àrea metropolitana s’ha anat incrementant fins a convertir-se en el perfil majoritari dels visitants. I és que la pandèmia, les restriccions de mobilitat i les recomanacions fetes per alguns països europeus d’evitar zones com ara Catalunya han fet minvar el nombre de turistes internacionals fins a un 8,3% del total. La majoria dels visitants que han passat els seus dies de descans a Olot han incrementat els dies d’estada. Concretament, un 37% dels visitants s’han allotjat a Olot durant 4 o més nits i un 30,1% hi han pernoctat dues nits.

El patrimoni natural de la zona, el volcà Montsacopa, les exposicions previstes als museus, recórrer els itineraris de vies verdes i gaudir del comerç local són els principals atractius de la ciutat, segons els visitants.

Balanç positiu al Ripollès

El sector hoteler del Ripollès fa un balanç positiu de la temporada d’estiu, segons informa l’ACN. La mitjana d’ocupació al juliol ha estat d’un 80%, mentre que a l’agost s’ha arribat a la plena ocupació en molts establiments i allotjaments. Tot i això, es mostren cauts i recorden que venien de tres mesos de tancament per la Covid-19. “L’afluència ha estat bona, hem salvat els mobles aquests dos mesos, però no hem recuperat res, el que vam perdre en el confinament s’ha perdut”, subratlla el seu president, Fran Barroso. I recorda que enceten la tardor amb molta incertesa. A l’hotel de la Vall de Núria el mes d’agost ha estat també el millor de l’estiu, amb un 80% d’ocupació, un 9% més que en el mateix mes del 2019.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.