Economia

El turisme forà s’ensorra un 81,6% al juliol

L’efecte de la Covid-19 també redueix la despesa mitjana dels visitants

El temps d’estada, però, és superior al del 2019

L’arribada de turistes internacionals a Catalunya va viure un retrocés rècord al mes de juliol, amb una caiguda del 81,6% respecte al mateix mes de l’any passat. Els efectes globals de la Covid-19 van delmar el nombre de visitants de més enllà de les fronteres fins a tan sols 436.742 persones, segons les dades provisionals de l’estadística de moviments turístics en fronteres (Frontur) de l’institut estadístic espanyol, l’INE.

Per orígens, gairebé la meitat dels visitants internacionals del juliol procedien de França (41,8%), i en segon lloc, a força distància en el percentatge, un conjunt de països de la resta d’Europa, amb un 11,8% del total.

Consegüentment, també es va ensorrar la despesa global d’aquests turistes, fins a 424 milions d’euros en el mes analitzat, que representen una baixada percentual del 85,8% interanual. Pel que fa a la despesa per visitant, es va reduir en un 22,8%, fins als 971 euros de mitjana. Això deixa la despesa diària individual en 139 euros, un 30,1% menys que el juliol del 2019. L’estada mitjana, però, va ser superior a la de fa un any, concretament de set dies, un 10,5% més.

Pel que fa les dades acumulades des de principis d’any, el 2020 han visitat Catalunya 2.753.933 persones procedents de l’estranger, però la pandèmia ha fet que siguin un 75,6% menys que en la mateixa data de l’exercici passat, mentre que la despesa també ha retrocedit, un 77,7%, fins als 2.758 milions d’euros.

Tot i les males dades, al juliol Catalunya va ser el segon territori de l’Estat amb més visites de turistes estrangers, amb un 17,7% del total, superada només per les illes Balears, on n’hi van arribar un 23,9%. L’ordre a la llista territorial es manté en el cas de la despesa dels visitants.

LA XIFRA

139
euros
per visitant i dia va ser la mitjana de la despesa dels turistes estrangers al juliol, un 30,1% menys que el 2019.

Faran PCR a tots els reclusos que surtin de permís

Els centres penitenciaris faran proves PCR a tots els reclusos de segon grau que tinguin permisos a partir d’avui. Els departaments de Justícia i Salut van anunciar ahir aquesta mesura per reduir el temps que estan en confinament a la tornada del permís, després de sortir al carrer. Fins ara, totes les persones internes que sortien havien d’estar aïllades deu dies a les seves cel·les quan reingressaven a la presó, i preservar la salut de la resta d’interns i dels professionals. Amb aquestes proves, Justícia i Salut han detectat 17 casos actius. D’aquests, set estan ingressats a la unitat hospitalària Covid-19 de Brians 2; quatre continuen al seu domicili en aplicació de l’article 86.4; tres, a la infermeria de Brians 1; dos, a la infermeria de Puig de les Basses, i un, a la unitat psiquiàtrica penitenciària.

Des de l’inici de l’emergència, 150 interns han donat positiu per coronavirus. També s’han confirmat 194 positius de coronavirus entre els funcionaris, dels quals 166 ja han estat donats d’alta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.