Societat

La Caixa ajuda 25 projectes de recerca mèdica

La Fundació ha destinat prop de 50 milions a la recerca en salut des del 2017

La Fundació “La Caixa” destinarà 18 milions d’euros a 25 projectes de recerca biomèdica, dins del marc de la tercera Convocatòria de Recerca en Salut, que té per objectiu impulsar la recerca de projectes de centres nacionals en col·laboració amb d’altres d’internacionals per ajudar a combatre les malalties amb un impacte més fort al món.

Dels 25 projectes premiats, quatre s’emmarquen dins del camp de les malalties cardiovasculars; cinc, en el de les malalties infeccioses; quatre se centren en les malalties oncològiques; set, en l’àmbit de les neurociències, i els últims cinc se situen en el camp de les tecnologies facilitadores del desenvolupament de les ciències biomèdiques. Fins a 9 dels projectes procedeixen de Catalunya, mentre que 10 són d’instituts de recerca de la resta de l’Estat i 6 de Portugal. A més, 14 de les propostes estan en consorci amb centres internacionals de països com ara Alemanya, Dinamarca, Estats Units, França.

Des de “La Caixa” destaquen “l’alta participació i qualitat” dels projectes presentats en aquesta convocatòria, en què van rebre fins a 600 propostes. Els premiats rebran ajudes que aniran des dels 25.000 euros fins al milió d’euros per tirar endavant els seus projectes.

Des del començament del programa, el 2017, l’entitat ha destinat prop de 50 milions d’euros a 75 investigacions innovadores i de gran impacte social, en l’única convocatòria d’àmbit ibèric d’ajuts a la investigació en salut.

Projectes d’excel·lència en la recerca

Entre els projectes subvencionats per “La Caixa”, destaca la gran presència de centres i investigadors catalans. Entre la llista de seleccionats, hi trobem projectes de prestigi, com ara la investigació d’Elena Martínez de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya sobre la bioimpressió en 3D com a nova eina per millorar la supervivència al càncer; l’estudi sobre sensors fluorescents per estudiar les forces físiques en els tumors, dirigit per Xavier Trepat, de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya, i la recerca de M. Carolina Florian, de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge, sobre la intel·ligència artificial com a nova aliada contra la leucèmia, entre d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.