Economia

Foment del Treball creu que les dades d’atur d’agost obliguen a prorrogar ‘sine die’ els ERTO a tots els sectors

Pimec demana que les inversions en els pressupostos de 2021 tinguin en compte l’ocupació i la productivitat que generen

Foment del Treball creu que les dades de l’atur registrat durant el mes d’agost a Catalunya obliguen a prorrogar ’sine die’ els Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) a tots els sectors. A través d’un comunicat, la patronal ha volgut destacar que Catalunya és la comunitat on més s’ha incrementat el nombre d’aturats en termes absoluts (11.293 més entre juliol i agost) i ha afegit que encara queda “molt camí per recórrer” per recuperar els nivells d’ocupació previs a la pandèmia.

En el seu comunicat, Foment també ha demanat que s’eliminin les restriccions a la gestió de recursos humans per tal de “flexibilitzar les condicions de treball i adaptar-se a les necessitats del mercat, tot reduint els costos laborals”. En el mateix escrit, l’organització empresarial ha apuntat que l’administració ha de restar pendent a possibles repunts de l’atur durant els mesos de setembre i octubre, els quals seran causats per la “finalització abrupta de l’activitat turística abans del previst”.

Per la seva banda, la patronal de la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (Pimec) ha demanat que les inversions que s’aprovin en els pressupostos de 2021 tinguin en compte factors l’ocupació o la productivitat que generin per a l’economia.

Pimec, per altra banda, ha volgut ressaltar el paper que ha de tenir la indústria dins l’economia catalana. Segons les dades publicades aquest dimecres pel Ministeri de Treball i Economia Social, el nombre d’aturats en termes interanuals a Catalunya s’ha incrementat notablement al sector primari i als serveis (33,7% i 33,1% respectivament), mentre que a la indústria i a la construcció l’augment ha sigut menor (18,7% i 17,7%, respectivament).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.