Salut

El primer cribratge massiu a Girona supera les expectatives de Salut

Més de 3.000 persones se sotmeten a la PCR, 600 més de les previstes

Les proves anaven adreçades als veïns de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla però estaven obertes a la resta de la població de la ciutat

El cribratge massiu que s’ha fet a Girona ha superat les expectatives de Salut. El departament havia previst atendre unes 2.500 persones i al final han estat gairebé 600 més.

En total, els tres dies que el pavelló de Santa Eugènia ha estat obert per rebre els veïns i que dels barris de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla s’han fet la PCR 3.095 persones.

Per dies, dijous van apropar’s-hi 776 ciutadans, una xifra que s’explica perquè era dia laborable.Divendres i dissabte el nombre de persones que s’han fet la PCR s’ha disparat i ha superat, amb escreix, el miler cada dia (1.175 divendres i 1.144 aquest dissabte). Amb tot, Salut havia preparat un dispositiu per atendre encara molta més gent.

El cribratge estava enfocat als veïns dels barris de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla, especialment als d’edats compreses entre 16 i 49 anys. Es tracta de la franja amb més incidència de la malaltia. I és que els darrers quinze dies els barris de Can Gibert del Pla i Santa Eugènia han acumulat el 44% de tots els casos de la ciutat. El nombre d’infectats per cada 100.000 habitants estava a 204 el dia d’inici de les proves, o el que és el mateix, més del doble del màxim que les autoritats recomanen que es pot tenir.

No obstant això, Salut i l’Ajuntament van convidar a anar al pavelló a tots els gironins que volguessin fer-se la prova.

Com amb la resta de cribratges massius que es fan al territori, l’objectiu de Salut és detectar els casos asimptomàtics per tal de poder-los aïllar i tallar les cadenes de transmissió del virus. En aquest cas les proves han conclòs a poques hores de l’inici de curs escolar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.