Educació

Torra assegura que les escoles són un “lloc segur”

El president de la Generalitat adreça un missatge de “serenitat” i “tranquil·litat a la comunitat educativa a les portes de l’inici de curs: “Sabem en cada moment què cal fer”

Garanteix als alumnes que tindran “tot el país al costat” i vetllant per la seva seguretat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha volgut llançar aquest diumenge un missatge de “serenitat” i “tranquil·litat” a la comunitat educativa a poques hores de l’inici del nou curs escolar, que aquest dilluns arrenca amb les classes presencials en un context encara marcat per la pandèmia de Covid-19.

En un vídeo publicat aquest vespre a les xarxes socials, Torra ha subratllat que “ens hem esforçat perquè les escoles siguin un lloc segur”. “Sabem en cada moment què és el que hem de fer”, ha assegurat.

I és que segons ell, l’escola “és el més important que tenim”. “No hi ha res més important que el futur dels nostres fills perquè són el futur del nostre país. Es a les escoles on es produeix la integració i la cohesió social”, ha remarcat.


El cap del govern s’ha adreçat directament als alumnes per garantir-los que tindran “tot el país al costat” acompanyant-los i vetllant per la seva seguretat “perquè tot vagi bé”. Torra ha volgut animar els alumnes a “aprofitar cada hora” a l’escola per aprendre, llegir o jugar. “ L’escola és un lloc màgic on anem a aprendre i construir-nos com a persones”, ha explicat.

Torra ha agraït a tota la comunitat educativa la feina per adaptar el curs escolar a la conjuntura de la pandèmia. I ha lloat sobretot la tasca dels mestres, per la seva dedicació des del 13 de març, quan es van tancar els centres escolars. “Gràcies immenses a tots els mestres d’aquest país. Sé les hores que heu estat al costat dels vostres alumnes, acompanyant-los i intentant que ningú no es quedés enrere”, ha dit.