Economia

Els empresaris familiars catalans creuen que la manca d’acord polític endarrerirà els fons europeus per a la recuperació

El col·lectiu aposta per la innovació però alerta que no n’hi ha prou i demana celeritat als estímuls econòmics públics

El 85% de les empreses catalanes familiars consideren “difícil” que els fons europeus per a la recuperació arribin ràpid, principalment a causa de la manca d’acord entre els polítics. Aquestes discrepàncies polítiques generen una imatge “negativa” que “perjudica” la “capacitat d’influència”, segons ha indicat Amadeu Jori, president de l’Associació Catalana de l’Empresa Familiar (Ascef).

Jori també ha considerat que aquests fons constitueixen un instrument “imprescindible” per a la recuperació econòmica. En aquest sentit ha celebrat que Sánchez hagi anunciat avui un primer avançament dels fons per valor de prop de 27.500 milions d’euros.

Ara com ara, la preocupació principal d’aquesta patronal empresarial és la reducció de vendes, seguida de la seguretat dels treballadors i la reforma laboral. Els empresaris es preparen per al nou escenari a través de la innovació i la creació de nous productes, la reducció de costos, la millora de la formació i la digitalització.

Tot i això, el president de l’Ascef alerta que amb això no n’hi ha prou i demana estímuls econòmics a les administracions públiques, així com mesures per “protegir la vida de les empreses i els llocs de treball”.

En aquest sentit, una enquesta interna de l’associació posa de manifest que el 68% dels empresaris creu que l’economia no tindrà una recuperació ràpida, i que la recuperació, després de la caiguda forta que ja s’experimenta, serà progressiva i per sectors.

A més, en el marc de la segona onada de la pandèmia, el 61% dels enquestats consideren que el govern de Pedro Sánchez haurà de triar entre economia i salut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.