Gran angular

El consum de ciment va caure un 17% del març a l’agost

Ciment Català confia en el Mecanisme de Recuperació de la UE per al redreçament de la indústria cimentera

L’aturada que ha provocat la Covid-19 s’ha traduït en una reducció del consum de ciment de 195.800 tones a Catalunya, un 17%, de març a agost d’enguany, respecte del mateix període de l’any passat.

Segons les dades del ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, tot i que durant els darrers mesos s’ha atenuat la caiguda del consum de ciment -a l’agost va ser del 3,3%-, el cert és que durant els darrers dotze mesos, la mitjana s’ha situat en 270 quilos per càpita, gairebé un terç inferior a la mitjana de la UE, que és de 377 kg.

Aquesta manca de demanda ha obligat les cimenteres catalanes a reduir la producció, prop d’un 13% durant aquests primers sis mesos de pandèmia. Només les exportacions han mantingut una certa embranzida, si bé en un nivell més aviat baix, després de la forta caiguda que es va experimentar l’any passat.

El futur per al ciment és incert, segons Salvador Fernández Crespo, president de Ciment Català: “el restabliment de la nostra indústria i del sector de la construcció en consum passa per dedicar una bona part dels 140 mil milions d’euros que rebrà Espanya del Mecanisme de Recuperació de la UE a la promoció i licitacions d’obra pública i d’habitatges.”

Per al president de la patronal catalana, “és urgent i imprescindible apostar per la construcció tant per a reactivar l’activitat i l’ocupació, com per consolidar la competitivitat del país en un nou escenari mundial marcat per la transició energètica, la lluita contra el Canvi Climàtic, la digitalització de les empreses i la disponibilitat d’infraestructures logístiques i sanitàries que minimitzin futures emergències”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.