Política

JxCat critica el preacord d’ERC amb l’Estat pels pressupostos

Borràs: “No és retornant allò que ja era nostre que s’aconsegueix res per a Catalunya”

Batet creu que el govern espanyol no ha volgut negociar els comptes amb ells perquè era conscient del “grau d’exigència” que hauria plantejat el seu grup

Junts per Catalunya (JxCat) ha criticat aquest dimarts el preacord d’ERC amb el govern espanyol per aprovar els pressupostos de l’Estat.

La portaveu de la formació al Congrés, Laura Borràs, ha lamentat que el principi d’acord anunciat pels republicans per donar suport als comptes de l’Estat inclogui com a element de negociació “una prerrogativa que ja era de tots els catalans” i que el govern de Pedro Sánchez “ja hauria d’haver corregit”, com és el control financer a la Generalitat.

“No és retornant-nos allò que ja era nostre que es negocia i s’aconsegueix res per a Catalunya”, ha dit en una conferència de premsa per valorar preacord que ha donat a conèixer el portaveu d’ERC a Madrid, Gabriel Rufián.

Borràs ha insistit “negociar per aconseguir allò que ja era nostre demostra aquesta condició de rebaixes contínues per part de Sánchez i Iglesias i de no atenció al que són les necessitats veritables dels catalans que s’haurien d’estar negociant en aquests pressupostos”.

“Constatem que el govern que es diu progressista no progressa adequadament”, ha etzibat.

En la mateixa línia, el president del grup de JxCat al Parlament, Albert Batet, ha considerat que el pacte entre els republicans i el govern de Pedro Sánchez “no és cap avenç que ens retornin el que ja teníem”.

Batet ha afegit que la situació de pandèmia de la Covid-19 hauria de fer que els partits fossin “més exigents que mai”.

El president de JxCat al Parlament ha assenyalat que si JxCat anunciés ara algun preacord sobre els pressupostos espanyols inclouria quatre punts: una reducció del dèficit fiscal; unes inversions equivalents al PIB de Catalunya; els mecanismes per garantir el compliment de les inversions i el finançament, i el pagament del deute generat per la llei de dependència, l’infra-finançament sanitari, i la Disposició Addicional Tercera de l’Estatut.

Segons ell, si el govern espanyol no ha volgut negociar els pressupostos de l’Estat amb JxCat és perquè era conscient del “grau d’exigència” de les peticions que hauria plantejat el grup que encapçala Laura Borràs a Madrid.

D’altra banda, JxCat s’ha obert a negociar “tots els mecanismes” que ajudin a millorar i incrementar la participació electoral: “Disposats a parlar-ne amb els partits i a consensuar-ho”, ha apuntat Batet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.