Política

Només 3 de cada 10 es vacunarien d’entrada

Com més fiabilitat testada en la vacuna de la Covid-19, més recel a l’hora de vacunar-se. Per impossible que sembli, aquesta és la paradoxa que recull l’últim baròmetre el Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS): només el 32,5% dels ciutadans (fa un mes eren el 36,8%) es vacunarien immediatament, i això que les enquestes acaben el 26 de novembre, quan ja s’havia comunicat una eficàcia per sobre del 90% per part de Pfizer i Moderna i la borsa vivia l’eufòria.

D’acord amb el CIS, més de la meitat de la població (55,2%) prefereix esperar a conèixer els efectes de la vacuna, i un 8,4% es nega a vacunar-se en tot cas. Entre els proclius a esperar i veure’n els efectes, 6 de cada 10 (59,6%) acceptarien ser vacunats d’entrada per consell mèdic o per por d’infectar un familiar o ésser proper, però un 26,2% s’hi continuaria oposant fins i tot en aquest supòsit.

Tot i que 9 de cada 10 (91,8%) es confessen molt o bastant preocupats per la pandèmia, el recel desafia el pla del Ministeri de Sanitat de no convertir la vacuna en obligatòria: el 32,5% que s’injectarien ja la vacuna eren un 36,8% al novembre, un 40,2% a l’octubre i un 44,4% al setembre. El pla de Pedro Sánchez és que al maig o al juny hi hagi entre 15 i 20 milions de vacunats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.