Gran angular

El 55% dels catalans gastarà menys durant les compres de Nadal

Un estudi d’EAE Business School també revela que un 52,3% dels consumidors també reduirà la seva despesa a les rebaixes d’hivern

El 55% dels catalans gastarà menys durant les compres de Nadal, segons s’afirma a l’estudi L’impacte del Covid-19 als estats d’ànim, hàbits i expectatives, realitzat per EAE Business School.

L’estudi també revela que els productes premium (70,1%), espectackes (70,7%) i la restauració (72,4%) seran els més afectats per aquesta reducció en la despesa, a diferència dels productes d’alimentació saludable (16,1%) i la pràctica de l’esport (48,3%), les categories menys afectades.

Així mateix, el 52,3% dels catalans també disminuirà les seves despeses durant les rebaixes d’hivern. Un 59% confessa que gastarà menys en articles o accessoris de moda.

Segons recull l’estudi, el 60% dels catalans afirma que viuen un alt nivell d’incertesa a causa de la pandèmia, mentre que un 16,3% creu que es probable que perdi la feina durant els pròxims mesos. Un 45% ha vist com s’ha reduït la seva capacitat adquisitiva a causa de la Covid-19.

Segons els autors de l’estudi, “Les dades obtingudes perfilen un consumidor més racional i menys propens a les compres d’articles que considera prescindibles, que s’ho pensarà dues vegades abans de la despesa, amb una tendència més gran a comparar preus i prendre decisions de compra més reflexives”. En aquest sentit, consideren que les pròximes rebaixes haurien de ser previsiblement més agressives en els seus descomptes per estimular el consumidor.

L’enquesta també recull que només el 6,8% dels catalans creu que l’economia es recuperarà el 2021, mentre que el 29,7% ajorna la represa al 2022 i el 31,1% després del 2024.

Aquest estudi, que es publicarà el mes de gener i que ara se n’avancen algunes dades, està basat en una enquesta a 1.700 persones a nivell estatal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.