Empreses

RUTI Immune aixeca 1,6 milions per a desenvolupar una vacuna contra la COVID-19

La companyia, creada per Archivel Farma, ha comptat amb el suport de 839 inversors en el seu projecte

RUTI Immune, companyia creada per la biotecnològica Archivel Farma, ha aconseguit llevar 1,6 milions d’euros a través de la plataforma d’inversió col·lectiva Capital Cell, amb l’objectiu de desenvolupar una vacuna per a la COVID-19 i altres infeccions respiratòries.

L’empresa ha aconseguit 1.614.300 euros d’un total de 839 inversors, amb l’aportació principal de 600.000 euros per part d’un sol inversors.

La inversió servirà perquè l’equip científic que encapçala el doctor Pere-Joan Cardona, inventor de la vacuna, pugui fer diversos estudis preclínics amb diversos models animals, així com diversos assajos clínics que permetin avaluar la capacitat de la vacuna d’induir una resposta immune entrenada i com aquesta influeix en la resposta davant el virus i en associació amb les vacunes específiques. La vacuna RUTI és un producte biològic desenvolupat a l’Institut d’Investigació Germans Trias i Pujol, per a tractar la tuberculosi i altres malalties susceptibles d’intervencions immunomoduladores. Així mateix, la inversió ajudarà a augmentar la capacitat de producció de la vacuna (actualment de dos milions d’unitats anuals) per preparar el desplegament global de la vacuna a partir del 2022.

RUTI Immune ja va començar a administrar a finals del mes de novembre del 2020 la vacuna a sanitaris d’hospitals argentins que participen en l’estudi clínic aprovat l’octubre per les autoritats argentines. L’estudi pretén demostrar la seguretat de la vacuna RUTI així com la seva capacitat de generar una resposta immune de memòria per reduir la incidència de la infecció per SARS-CoV-2 o per reduir la gravetat del curs clínic en cas d’infecció. Els investigadors conclouen que la vacuna RUT també pot ajudar a reduir la gravetat d’altres infeccions respiratòries. També es vol estudiar la capacitat d’aquesta vacuna com a reforçament de l’eficàcia de les vacunes específiques, com les de Biontec/Pfizer, Moderna, Oxford/AstraZeneca i Sputnit5.

Com diu Luis Ruiz, CEO de RUTI Immune, “amb el tancament de la ronda ens assegurem la capacitat financera per comprovar si RUTI pot ser aquesta vacuna de primer recurs i de reforç que ens permeti reaccionar immediatament davant virus respiratoris nous o mutants, i ens doni capacitat de reforçar la resposta a vacunes específiques de persones que no responguin bé.”

Per la seva banda, Olga Rué, CEO d’Archivel Farma, explica que “amb la gran quantitat de persones que han volgut recolzar el nostre projecte de recerca, invertint des de 100 euros a quantitats més elevades, hem aconseguit l’objectiu d’obrir el capital de la companyia a diferents tipus d’inversors.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.