Empreses

Oliva Torras celebra els 75 anys amb cinc projectes internacionals

El grup industrial treballa en el disseny de l’interior dels nous tramvies de Torí i en la nova versió de metros de Milà La bagenca ha adquirit una firma a Texas del món de la refrigeració

Oliva Torras Grup, un conglomerat d’empreses industrials amb seu a Manresa celebra el 75è aniversari amb plena execució de cinc projectes internacionals que van des de la mobilitats fins al sector dels vehicles de refrigeració passant pel desenvolupament i la comercialització de sistemes per a la gestió d’aparcaments. “Amb una plantilla de 500 treballadors, la firma de caràcter familiar enfila el futur amb una aposta per la internacionalització, la diversificació i la innovació”, explica Ramon Mandaña, conseller delegat del grup.

La firma del Bages està ara en el procés d’enginyeria per dissenyar l’interior del nou model del tramvia que fabricarà Itachi per a la ciutat italiana de Torí. D’entrada, hauran de desenvolupar el material de tot l’interior del vagó per a una trentena de tramvies, tot i que no descarten que “finalment arribin a ser una setantena”, sentencia Sebastià Catllà, l’altre conseller delegat del grup.

Oliva Torras ha estat l’encarregada de construir també l’interior dels nous metros de de Milà, un total de 47 unitats que han de donar servei a aquesta nova línia de metro que connecta el centre de la ciutat amb l’aeroport de Linate. Des de les instal·lacions de la divisió ferroviària d’Oliva Torras a Manresa s’han desenvolupat totes les fases d’aquest projecte, que va des del disseny, la industrialització i la fabricació de sostres, contramarcs, columnes, portaequipatges, agafadors, panells laterals, entre d’altres, fins a la gestió de tota la cadena de subministraments per lliurar tots els components necessaris per al seu muntatge a les plantes de fabricació dels constructors.

El grup, a través de la seva filial Meypar de Mèxic, ha equipat els aparcaments dels tres centres comercials més grans de Ciutat de Mèxic que arriben a ocupar 70.000 metres quadrats i atrauen una mitjana de 2,5 milions de visitants al mes. En aquesta filial hi ha 200 treballadors.

A finals del 2019, Oliva Torras va crear la societat Oliva Torras USA i va absorbir BSI, empresa líder del mercat americà en el disseny i la fabricació de kits per al muntatge de compressors en vehicles refrigerats. Des d’aquesta empresa, Oliva Torras vol satisfer les futures necessitats no només del mercat americà, sinó també canadenc i mexicà.

Altres projectes neixen en la divisió de plataformes de l’oci. És el cas de la màquina de canvi connectada per a sales de joc. All The Money és un equip que substitueix les tradicionals màquines de retornar canvi als jugadors de les sales de joc i que, gràcies a la seva innovació, ha aconseguit més del 50% de la quota de mercat nacional i cada cop té més implicació a Europa, expliquen els propietaris del grup. Es tracta d’una màquina amb una alta capacitat per gestionar efectiu amb la màxima robustesa i la seguretat d’una caixa forta.

El grup disposa d’unes instal·lacions de més de 30.000 m² a Manresa des d’on es coordina la fabricació de totes les filials, dues de les quals, SMI2000 i Meypar, ubicades a Sant Cugat del Vallès.

Un dels objectius del grup per a aquest any és l’expansió de la filial Oliva Torras Mount & Drive Kits dels EUA per créixer al continent americà i potenciar la diversificació.

OLIVA TORRAS

Facturació
47 M€
Treballadors
500
Any de fundació
1945
La covid-19 ha fet reduir la facturació el 2020 entre un 15 i un 20% respecte a l’any 2019. Enguany, la previsió és tornar a les xifres d’ara fa dos anys.
dinamisme

Iniciatives a curt termini

Oliva Torras no es queda només en les divisions de mobilitat, refrigeració, tecnologia per a peatges o màquines per al joc. Ara està a punt de crear una nova empresa, amb altres socis del Bages, per fer cadires de rodes reconvertibles en llits. Enguany seran una realitat. I també estan a punt de fundar una altra empresa, també amb socis catalans, ubicada en el sector del medi ambient.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.