Economia

Denuncien que les plataformes volen crear “falses cooperatives d’autònoms” per esquivar la llei ‘rider’

El secretari general de CCOO emplaça la Inspecció a “desarticular l’estratègia” de les empreses de repartiment

El secretari general de CCOO, Javier Pacheco, ha denunciat aquest dimarts que les plataformes de repartiment a domicili com Glovo, Deliveroo i Uber Eats intenten esquivar l’anomenada ‘llei rider’ muntant “falses cooperatives d’autònoms”, coincidint amb l’aprovació aquest dimarts de la normativa al Consell de Ministres, després de dos mesos del pacte amb sindicats i patronal.

En una trobada amb periodistes, el dirigent del sindicat majoritari a Catalunya ha emplaçat el Departament de Treball i la Inspecció a “desarticular l’estratègia” que s’està duent a terme “fins i tot abans que la llei entri en vigor”.

La norma estableix que els repartidors han de ser assalariats i dona 3 mesos de marge a les plataformes per adaptar la seva operativa.

Segons Pacheco, les empreses del sector estan buscant “mecanismes per poder incomplir la llei” fent ús de “la subcontractació irregular” mitjançant empreses de treball temporal (ETT) i intentant “muntar falses cooperatives”, un modus operandi que ja van seguir des del sector carni. En aquest sentit, el líder de CCOO ha recordat que recentment s’han regularitzat 23.000 treballadors d’empreses càrnies que establen obligats a treballar com a falsos autònoms.

El secretari general de CCOO ha instat el govern espanyol a legislar també altres feines que es desenvolupen a través de plataformes digitals. “No ens aturem amb els repartidors, hem de seguir amb la resta de professions vinculades a l’economia de plataforma”, ha insistit.

D’altra banda, aquest dimarts prop de 80 repartidors han protestat a Barcelona contra l’aprovació de la ‘llei rider’ perquè, segons ells, “va en contra dels seus interessos”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.