Empreses

SAALG tanca una ronda de 500.000 euros

La firma desenvolupa un programari per analitzar el terreny en projectes d’enginyeria civil que vol que esdevingui un estàndard arreu

L’enginyeria SAALG Geomechanics, que es dedica a l’anàlisi del comportament del terreny en la construcció d’infraestructures, ha tancat una ronda d’inversió de 500.000 euros, que li ha de permetre desenvolupar el seu programari Daarwin, que cobreix tot el cicle de vida de l’obra civil: planificació, disseny, construcció i manteniment.

En aquesta ronda hi han participat Mott MacDonald Ventures, Scale Lab Andorra de Crèdit Andorrà i CEMEX Ventures. Amb aquesta ronda d’inversió, SAALG Geomechanics ha aconseguit una inversió total en el seu llençament com a companyia d’un milió d’euros. La firma fou fundada el 2016 pels enginyers geotècnics Cristina de Santos i Ignasi Aliguer.

L’ambició de la companyia és enriquir amb noves funcionalitats Daarwin, el programari que analitza en temps real el comportament del terreny en les obres civils i de gran edificació. Amb aquesta ampliació de funcionalitats, Daarwin vol esdevenir l’estàndard mundial del sector de la construcció. Aquest software possibilita anticipar-se a possibles catàstrofes o canvis substancials provocats pels moviments del terreny i corregir desajustaments que en començar l’obra són imprevisibles. La solució redueix així la incertesa amb la qual es treballa a l’inici del projecte, augmenta la seguretat, optimitza el procés de construcció i redueix el sobredimensionament de recursos materials com el formigó i l’acer. La companyia calcula que l’estalvi econòmic pot ser superior al 10% del cost del projecte, i del 20% en fonamentació de gran edificació o de nivells subterranis. L’ús de Daarwin també redueix les emissions de CO2.

SAALG Geomechanics preveu escalar la seva tecnologia com SaaS - Software as a Service - per a tercers a través d’un model de subscripció que inclourà no només el software sinó també un pla de formació perquè equips qualificats de tot el món puguin treballar amb l’eina.

Segons els fundadors de SAALG Geomechanics, Cristian de Santos i Ignasi Aliguer, “Es tracta d’un salt estratègic del model de negoci de SAALG Geomechanics ja que la nostra tecnologia està cridada a ser l’estàndard de la construcció, utilitzada per enginyers de tot el món. L’objectiu és convertir-nos en una plataforma global de grans volums de dades geotècniques al servei del sector de la construcció”.

Per a aconseguir aquests objectius, SAALG Geomechanics preveu doblar el seu equip i assolir els 11 treballadors a finals de 2021.

La companyia ha participat en més de 30 grans projectes d’enginyeria civil i gran edificació a tot el món: túnels, grans excavacions, obres ferroviàries i carreteres en països com França, Guatemala, Colòmbia, Singapur, Alemanya i Espanya, entre altres. SAALG Geomechanics col·labora amb grans companyies constructores (Ferrovial, Acciona, OHL, Bouygues); propietaris d’actius (TFL -Transport For London, HS2 High Speed 2, Deutsche Bahn o la Generalitat de Catalunya) i grups d’enginyeria (COWI, Amey).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.