Empreses

The British School of Barcelona inverteix 22 milions en set anys

El pla de creixement previst per al període 2017-2023 inclou la construcció de nous centres i l’ampliació d’instal·lacions per incrementar l’alumnat en un 100%

The British School of Barcelona té un campus educatiu a Castelldefels i un altre a Sitges

L’escola privada The British School of Barcelona (BSB) té previst dur a terme a Catalunya una inversió de 22 milions fins al 2023. La firma d’educació d’elit, basada en el currículum britànic i amb l’opció de cursar el batxillerat internacional, va iniciar el 2017 un pla de creixement a l’àrea metropolitana de Barcelona, tant a les instal·lacions existents com en nous espais educatius i esportius que ha arribat al punt més àlgid.

Tal com explica Dominik Anke, gerent del BSB, els 22 milions d’euros d’inversió es reparteixen entre la reforma de l’escola de Sitges el 2017, els dos centres nous a la ciutat de Barcelona i les diferents actuacions al campus de Castelldefels, que inclouen: la creació d’un centre preuniversitari l’any 2018, unes instal·lacions esportives de futbol i rugbi a partir d’una join venture amb l’Ajuntament el 2019 i la creació d’un centre STEM amb laboratori científic per a tots els nivells (2021). De fet, al setembre tenen previst inaugurar el primer espai educatiu a Barcelona, dedicat a infants de 3 a 9 anys, al carrer Esperança, i al setembre del 2023 calculen que obriran un nou campus, al carrer Luca de la Ciutat Comtal, de 6.000 m², que suposarà una inversió de 15 milions d’euros.

The British School of Barcelona, que pertany des del 2007 al grup internacional Cognita- amb més de vuitanta centres en propietat arreu del món- té ara per ara un campus educatiu a Castelldefels i un altre a Sitges.

Dominik Anke explica que aquesta inversió ha estat possible pel fet que anualment tots els beneficis que es generen al BSB es reinverteixen en la millora de les instal·lacions i del model educatiu. El pla de millores i ampliació de les instal·lacions suposa, de fet, una redimensió històrica del grup. En els darrers set anys, el col·legi ha incrementat en un 50% el nombre d’alumnes, de 970 estudiants l’any 2014 als 1.450 d’aquest curs escolar, i la previsió és que segueixi augmentant l’alumnat, quan tinguin en funcionament els nous centres de Barcelona.

Les seves aspiracions per estendre el seu model educatiu privat no acaben aquí. Anke avança que en els seus plans a mitjà termini no descarten ampliar nous centres educatius en noves àrees d’influència de Catalunya.

El model de negoci d’un grup d’educació privada d’aquestes dimensions se sustenta amb les quotes que paguen les famílies per alumne. El BSB se situa en la franja més alta d’escoles privades de l’Estat. De fet, els seus preus varien dels 10.900 euros anuals en infantil (3/4 anys) als 14.800 euros que valen els cursos previs a la universitat, amb una matrícula de 3.000 euros. L’any 2020, el van tancar amb una facturació de 22 milions d’euros i 230 persones en plantilla, la majoria mestres i professors.

“L’estratègia de diferenciació per la qual ha apostat el BSB requereix un elevat nivell de recursos i inversions contínues, tant en els edificis com en el personal docent i d’administració”, justifica Anke.

El BSB el va crear a Castelldefels, l’any 1958, un matrimoni d’anglesos que oferien el sistema d’educació britànic als fills dels militars anglosaxons desplaçats a Catalunya. Fins a l’any 2007, va ser propietat de la família, que el va vendre al grup internacional Cognita. Actualment, els diversos centres educatius acullen nens de seixanta nacionalitats, entre els quals hi ha els fills de futbolistes com Leo Messi. “El nostre model educatiu té un mercat tant per a expatriats com per a famílies locals”, afegeix el gerent.

L’any 2020, amb l’esclat de la pandèmia i el tancament de les escoles, va ser un any molt complex per al BSB. Tal com va passar en tots els centres educatius, la digitalització total de la formació es va haver d’implementar en qüestió de dies. Anke creu que el fet de formar part d’un gran grup com Cognita els va permetre aturar més bé el cop dur de la covid-19.

BRITISH SCHOOL BCNA

Facturació
22 M€
Treballadors
230
Any de fundació
1958
Abans que es reiniciés el curs escolar, el BSB va implementar, com ho van fer tots els centres educatius d’arreu el món, mesures de sanitat per evitar la propagació de la covid-19. Als centres de Sitges i Castelldefels van invertir 80.000 euros en purificadors d’aire.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.