Empreses

Barraquer obre a Dubai una clínica i inicia pla d’expansió

El Centre d’Oftalmologia celebra 80 anys del seu naixement amb l’obertura a l’Orient Mitjà, d’on fins ara, provenia el 10% dels seus pacients de la clínica de Barcelona

La inversió de l’edifici l’assumeix Grandis Investment Company

El Centre d’Oftalmologia Barraquer obrirà el proper mes de setembre, el seu primer hospital oftalmològic fora de Catalunya. La nova clínica, que estarà situada a la zona Healthcare City 2 de Dubai, neix a partir d’una joint venture entre Barraquer -que se n’ocuparà de la gestió assistencial i operativa- i Grandis Investment Company, com a soci financer, que assumeix la construcció de l’edifici. L’edificació del centre, que compta amb 13.000 metres quadrats de superfície, ha estat encarregada a l’empresa emiratí: Emirate Link Maltauro.

Alberto Madrigal, gerent adjunt i responsable de Desenvolupament de Negoci de Barraquer ha explicat que només en tecnologia han invertit prop de cinc milions d’euros.

El Barraquer Eye Hospital, consta de sis plantes entre les quals es distribueixen les diferents unitats mèdiques i quirúrgiques en assistència oftalmològica integral. L’hospital de Dubai estarà format per un equip humà i l’equip professional, format a Barcelona. “Els oftalmòlegs de Barraquer Eye Hospital són professionals especialitzats en diferents àmbits de l’oftalmologia que s’han format a la clínica de Barcelona -cristal·lí, còrnia, refractiva, superfície ocular, glaucoma, retina mèdica i quirúrgica, oculoplàstia i pediatria-, per la qual cosa podrà atendre totes les subespecialitats”, explica Madrigal.

El centre disposarà d’un equip mèdic sènior i estarà connectat i coordinat amb el de Barcelona, que desplaçarà puntualment oftalmòlegs del màxim prestigi per a operar o visitar als seus pacients a Dubai.

Amb l’obertura del primer centre a Orient Pròxim, Barraquer inaugura un pla d’expansió internacional. “El nostre model d’internacionalització estarà centrat en replicar el centre que tenim a Barcelona en nous mercats, no volem crear franquícies. De moment provarem com funciona aquest sistema a Dubai i després ens obrirem a d’altres continents. El procés d’expansió no serà ràpid”, avança Rafael Barraquer, president i director mèdic del Centre Oftalmològic i tercera generació familiar al front de la firma sanitària.

El Centre d’Oftalmologia Barraquer de Barcelona va ser inaugurat l’any 1941 pel doctor Ignasi Barraquer. En aquests anys, s’ha convertit en una clínica pionera en assitència i recerca, de fet han desenvolupat tècniques revolucionàries en l’àmbit de la visió, com la cirurgia refractiva, l’extracció de cataractes i, més recentment, l’implant de visió artificial a una persona cega a Espanya i a un pacient amb síndrome d’Usher a Europa.

“Al llarg d’aquests 80 anys, des de Barraquer hem atès a més d’un milió de persones, la qual cosa ens ha permès projectar un nou escenari que estrenem amb la nostra expansió internacional, amb la qual posem en valor el nostre coneixement i la nostra posició sempre pionera en l’àmbit oftalmològic”, assegura Rafael I. Barraquer.

Del centre d’Oftalmologia Barraquer s’han creat dues fundacions que ajuden l’ajuda a persones en situació vulnerable tant a nivell local com internacional. De fet, la Fundació Barraquer té acords amb més de 30 entitats socials locals.

L’any 2019 Barraquer va assolir la xifra rècord de facturació amb 36 milions d’euros i una plantilla de 300 empleats. L’any 2020 però, amb l’esclat de la pandèmia va haver una davallada de pacients, en part per la prohibició de mobilitat internacional. Tot i que es va compensar amb pacient local, esperem recuperar a finals del 2021 les xifres del 2019”, explica Barraquer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.