Gran angular

Els fons europeus reactivaran l’agricultura

Banc Sabadell col·labora amb els principals actors del món agrari català

Una part important dels fons europeus Next Generation es destinaran al sector productor català. L’arribada d’aquests recursos, que han de servir per impulsar l’economia malmesa per la pandèmia, seran una oportunitat per modernitzar el món agrari i ramader de Catalunya. A diferència d’altres plans subvencionats anteriorment, el que realment canvia és l’objectiu final: la transformació del sector productiu en verd, digital i resilient. Aquests tres pilars complementen l’objectiu comú d’Europa de modernitzar el sector agrari a través del coneixement, la innovació i la digitalització a les zones rurals del nostre país.

Així, les noves tecnologies i les noves formes de comunicació permetran donar vitalitat als petits municipis i evitaran la despoblació.

“En les nostres latituds se’ns plantegen dos reptes molt importants: el primer és la possible arribada d’un canvi climàtic que ens obligarà a disposar de noves varietats resistents a l’augment de la temperatura i a la possible escassetat d’aigua. El segon repte important és el desenvolupament de l’agricultura ecològica, que anirà guanyant importància cada dia per disposar d’aliments més saludables i no malmetre el medi ambient”, explica Carles Sumarroca, fundador de Caves Sumarroca i de l’empresa Agromillora, que afegeix que “per fer tot això, els fons econòmics que vinguin de la comunitat europea seran imprescindibles per investigar en aquestes dues direccions”.

Sensibles amb l’agricultura. Banc Sabadell es mostra especialment sensible amb els temes d’actualitat que afecten el sector primari: l’eficiència ecològica, la incorporació de joves agricultors i el benestar animal.

L’entitat financera “dedica els seus esforços a potenciar una agricultura més eficient i uns recursos naturals més ben protegits”, tal com manifesten fonts de l’entitat catalana.

Per això, Banc Sabadell col·labora mitjançant acords amb els principals actors del sector, tant amb empreses privades de referència com amb la mateixa administració pública, una col·laboració per donar suport a cadascuna de les cadenes que integren el sector productiu alimentari i agroalimentari català. Col·laboracions destinades, a través de la innovació digital, a la millora de la competitivitat i a la sostenibilitat de les explotacions agrícoles i ramaderes.

La transformació digital ofereix grans oportunitats en el sector agrari productor. Alguns exemples poden ser l’aplicació de productes fitosanitaris o dejeccions amb control GPS, que permeten fer aplicacions més eficients, reduint costos i respectant el medi ambient.

Un altre exemple és el control dels cultius a través de drons, que permeten fer una bona planificació de fertilitzants o bé anticipar-se davant de possibles plagues i malalties.

Banc Sabadell també ofereix a tots els seus clients l’app Sabadell Agro, una eina fàcil i intuïtiva que informa diàriament de totes les notícies del sector i els permet gestionar tota la seva explotació des d’allà on s’estigui i facilitar el finançament necessari per dur-la a terme.

Els experts en serveis agraris de l’entitat ofereixen allò que pugui interessar als clients. Per exemple, en el cas de la fruita, hi ha el préstec plantació BS, que permet incorporar un període de carència de fins a quatre anys, temps suficient perquè la plantació entri en la fase productiva. També disposa de finançament per al sector ramader, tant per a la construcció, com per a la modernització o l’ampliació de les explotacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.