Societat

França multa Google amb 500 milions d’euros

Creu que no ha negociat amb els mitjans una compensació per l’ús de notícies

Sanció pionera a Europa

L’Autoritat de la Competència de França va imposar ahir a Google una forta sanció de cinc-cents milions d’euros per no haver negociat de bona fe amb els mitjans de comunicació una compensació per l’ús de les seves notícies. L’organisme també va ordenar al gegant nord-americà d’internet que presenti una oferta de remuneració als editors i a les agències de premsa per l’ús dels seus continguts protegits, sota l’amenaça d’haver de pagar 900.000 euros per cada dia d’endarreriment.

“La sanció de cinc-cents milions d’euros té en compte l’excepcional gravetat dels incompliments constatats i que el comportament de Google ha comportat retardar la bona aplicació de la llei sobre els drets afins”, va assenyalar la presidenta de l’Autoritat de la Competència, Isabelle de Silva, en el comunicat que va anunciar la sanció. Aquesta és pionera a Europa, perquè França va ser el primer país a legislar sobre aquesta qüestió, el 2019, en transposar una directiva de la Unió Europea del mateix any que obre el camí a altres països comunitaris.

La llei francesa obliga les plataformes d’internet a negociar de bona fe amb els mitjans de comunicació una compensació per l’ús dels seus continguts de notícies en els seus cercadors, protegits pels anomenats drets afins. No obstant això, l’Autoritat de la Competència ha constatat després d’una recerca en profunditat que Google “no ha respectat diversos requeriments legals formulats l’abril de 2020”.

A Google les coses es veuen d’una forma completament diferent. “Estem molt decebuts amb aquesta resolució; hem actuat de bona fe durant tot el procés”, va assenyalar un portaveu de la companyia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.