Empreses

InbestMe llança les primeres carteres indexades sostenibles de plans de pensions

El compromís amb la sostenibilitat aviat suposarà el 50% del total de les carteres del robo advisor , que està compromès amb la Inversió Socialment Responsable (ISR) des del 2018

El robo advisor InbestMe ha llançat les primeres carteres indexades sostenibles de plans de pensions de l’Estat espanyol. Així, el compromís amb la sostenibilitat ja suposa el 40% del total de les seves carteres, amb la perspectiva d’arribar al 50% a mitjan de l’any 2022.

Des que l’any 2018, fos pionera a Espanya i Europa en Inversió Socialment Responsable (ISR) mitjançant gestió indexada amb el llançament de les seves carteres d’ETFs ISR, ha consolidat la seva oferta en aquesta modalitat amb la incorporació de Fons Indexats ISR i l’increment de la inversió d’impacte per aconseguir carteres 100% sostenibles.

Les noves carteres estan formades per dos plans de pensions (Renda Fixa i Renda Variable) i, com la resta de la seva oferta ISR, obtenen el nivell més alt de puntuació de sostenibilitat: XAAA+++. Per tal d’aconseguir-ho, aquests plans inverteixen en una selecció d’ETFs amb el grau més alt de sostenibilitat basada en cinc eixos: exclusió d’empreses controvertides, filtratge al màxim de les empreses amb els estàndards més elevats en ESG (entorn, social i bona governança), incorporació d’inversió d’impacte amb una òptima diversificació i amb els millors ETFs de cada categoria, de gestores especialitzades com UBS, Amundi, Lyxor, iShares, XTrackers o Crédit Suisse.

Des del llançament, el 2018, de les primeres carteres ISR, s’ha constatat que, en general, el seu comportament és igual o millor que les carteres estàndards comparables, una realitat que es trasllada també a les noves carteres de plans de pensions sostenibles inbestMe. El backtest des del 2015 fins al tancament d’octubre de 2021 mostra una rendibilitat mitjana anualitzada del 6,7%, un punt percentual per sobre de les carteres estàndard.

És possible accedir a les noves carteres de plans de pensions sostenibles inbestMe mitjançant aportacions noves de diners o traspassant plans de pensions que l’inversor ja disposi a altres entitats, sense cap cost i de forma totalment automatitzada. “En tractar-se d’una cartera diversificada i gestionada per nosaltres, l’inversor no ha de preocupar-se de la seva jubilació, ja que la seva cartera anirà ajustant-se al seu perfil de risc i objectius amb el pas del temps”, aclareix el CEO d’inbestMe, Jordi Mercader. “I això és únic al mercat; a més, ara, amb un enfocament sostenible”, afegeix.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.