Gran angular

Primeres pinzellades del que oferirà el MWC22 a Barcelona

Ja estan obertes les inscripcions per a la participació en l’edició del 2022 del Mobile World Congress (MWC) a Barcelona. Així ho anunciava a finals de la setmana passada la GSMA, l’associació d’operadors mòbils i companyies organitzadores de l’esdeveniment.

Connectivitat desfermada serà el lema de la pròxima edició barcelonina, que tindrà lloc del 28 de febrer al 3 de març, al recinte Gran Via de a Fira de Barcelona a l’Hospitalet de Llobregat. “Vaig estar increïblement orgullós d’haver pogut reunir la indústria a Barcelona, l’estiu d’enguany, després de tant de temps separats”, va afirmar John Hoffman, director general de GSMA.

Àmbits i participants.

La connectivitat desfermada s’organitzarà en quatre àrees: CloudNet, el núvol com a factor clau per a la transformació a gran escala; 5G Connect, on s’explorarà com serà el món amb el 5G i els models de negoci que s’impulsaran amb la nova tecnologia; Internet de les Coses (IoT), un nou mità per re imaginar i transformar els espais físics, sobretot tenint en compte que es preveuen al voltant de 24.000 milions de connexions IoT pel 2025; FinTech, un nou ecosistema que creix ràpid i que redueix barreres d’accessibilitat en el sector bancari; Tech Horizon, on s’explorarà com el mòbil està transformant el futur amb innovacions que van més enllà de la indústria; i Intel·ligència Artificial (IA) que, amb una inversió global prevista de més de 170.000 milions de dòlars el 2025, les línies geopolítiques prenen forma sobre l’ús de les dades, un camp en el qual es fa necessària la col·laboració per desenvolupar innovacions en el sector.

Assistiran a l’esdeveniment líders de pensament i disruptors, dels quals ja es coneixen alguns noms. Han confirmat la seva participació, entre altres, Anne Chow, CEO d’AT&T Business; Cher Wang, presidenta i consellera delegada en funcions d’HTC; Nick Read, CEO de Vodafone; i José María Álvarez-Pallete, president i conseller delegat de Telefónica. Entre les empreses, s’hi comptarà amb la presència de Cisco, Deutsche Telekom, Ericsson, Google, Huawei, Intel, Nokia, Orange, Qualcomm i Samsung Electronics, i també de nous expositors com Fisker, Fujitsu i LG Uplus.

“MWC22 mostrarà una tecnologia d’avantguarda que supera el límit de la possibilitat. Despertar converses que alimenten la innovació, reunir start-ups, grans empreses i governs per inspirar i crear un món connectat que serveixi per a tothom. No puc esperar per tornar a Barcelona”, va comentar Mats Granryd, director general de GSMA.

FYFN a Gran Via.

El recinte Gran Via de Fira de Barcelona acollirà per segon any consecutiu l’exposició d’empreses emergents sota l’esdeveniment de 4YFN, que abans es reunien als pavellons de Fira de Barcelona a la plaça d’Espanya de la ciutat. La vuitena edició reunirà més de 450 start-ups nacionals i internacionals, i 500 inversors. Tots ells donaran forma a vuit programes en sectors com ara salut digital, fintech, frontier tech, sportstech, impact, inversors, comunitat, i diversitat i inclusió.

“La combinació del MWC i el 4YFN reconeix el paper crític que juguen les start-ups en el desenvolupament de la tecnologia mòbil”, va afirmar Pere Duran, director del 4YFN.

Sembla que el MWC22 reprendrà l’activitat frenètica dels anys prepandèmia. Tot i això, GSMA ha anunciat que hi haurà un pla de seguretat, que s’adaptarà a les condicions pandèmiques del moment, d’aquí a poc més de tres mesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.