Gran angular

L’analítica predictiva creixerà un 300% en cinc anys

Segons la consultora Baufest les solucions analítiques nadiues del Núvol, l’autoservei i l’a intel·ligència artificial creixeran els anys a venir

En un context en què les empreses cerquen conèixer millor els seus clients per anticipar-se a les seves necessitats, el camp de l’analítica predictiva experimentarà un important creixement, fins al punt que del 2020 al 2025 haurà passat dels 7,2 mil milions de dòlars als 21,5 mil milions, amb un augment del 300%, segons la consultora Baufest.

Les solucions analítiques nadiues del Núvol que creen anàlisis detallades tindran més demanda, atès que aquestes eines d’anàlisi de dades són fàcilment accessibles des de qualsevol lloc i, fins i tot, els usuaris poden definir a qui li atorguen accés a aquestes noves tecnologies. A més a més, permeten rastrejar i analitzar volums de dades comercials en temps real així com també fer els ajustaments necessaris en els processos relacionats.

Així mateix, segons Baufest serà especialment interessant observar, a les indústries minorista i financera, el creixement que poden experimentar les solucions d’intel·ligència empresarial. Aquests sectors necessiten estudiar tendències de mercat per crear informació valuosa i enfocar-se a millorar l’experiència de client. Hom també espera que aquestes solucions avancin a les indústries de tecnologia, serveis empresarials, serveis al consumidor i manufactura.

Un altre aspecte que creixerà enguany és l’autoservei, que canviarà la forma en què les persones aborden l’anàlisi de dades en el seu conjunt. Les eines que ho faciliten reduiran la quantitat de càlculs i coneixements i experiència previs necessaris per poder comprendre i processar dades. Com afirma Baufest, les organitzacions que tenen més èxit amb BI (business intelligence) són més propenses a fer servir les capacitats d’autoservei, tot incloent-hi les funcions de col·laboració i governança. A més a més, el 2022, cada vegada més empreses adoptaran eines que permetin els usuaris comercials no tècnics accessos segurs i obtenir informació a partir de les dades. D’altra banda, l’anàlisi de dades també s’orientarà a millorar l’eficiència organitzativa i operativa, en un escenari en què el mercat de Big Data creixerà a una taxa composta anual esperada del 23% entre el 2021 i el 2028.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.