Empreses

Recomotor vol tancar el 2022 amb un milió d’euros de negoci

El distribuïdor de peces recuperades per a l’automoció ha assolit 100.000 euros de facturació en sis mesos i ha consolidat una xarxa de 500 tallers mecànics

Recomotor, distribuïdor de peces recuperades per a tallers i professionals de l’automoció, ha tancat el seu primer semestre d’activitat amb una xifra de negoci que depassa els 100.000 euros, amb la previsió de tancar el 2022 amb una facturació d’un milió d’euros.

Els seus fundadors tenen com a objectiu per a enguany iniciar la internacionalització, tot arribant als mercats de Portugal i França, així com millorant la integració tecnològica dels desguassos i tallers a través d’Intel·ligència Artificial (IA).

Com explica Jan Amat, cofundador de Recomotor, “els primers mesos van ser complicats, ja que veníem al client final, mentre que ara dirigim el negoci només als professionals.” Segons afirma, “ja hem aconseguit que el negoci sigui rendible i hem monetitzat la nostra activitat en un temps rècord, tot superant els 500 tallers que han confiat en la nostra solució.” Recomotor ha creat una xarxa de centres autoritzats que ofereixen peces fiables per a distribuir qualsevol recanvi de mecànica lenta en menys de 48 hores. Des del tercer mes de ser operativa, l’empresa treballa amb centres autoritzats d’altres estats, i això, com diu Amat, “ens facilitarà l’exportació de les peces cap a altres països de l’Eurozona.”

El projecte va néixer, com explica Amat, “de la necessitat del sector de comptar amb un distribuïdor que ofereixi facilitat, rapidesa i seguretat al professional per a la compra d’aquesta mena de recanvis recuperats.” L’Estat espanyol compta amb uns 2.000 desguassos i més de 40.000 tallers de cotxes. Molt sovint, trobar una peça concreta esdevé tot un repte i, o bé es delega en el client perquè la trobi o bé s’opta per una peça nova. Recomotor es proposa donar una segona vida a peces recuperades que estiguin en bon estat, davant “la necessitat de promoure l’economia circular i minimitzar la petjada medioambiental.”

L’empresa, fundada per Gerard Palau i Jan Amat, compta a més a més amb tres recanvistes mecànics i dos programadors. Està previst incorporar enguany cinc persones més per a les àrees de desenvolupament tècnic, mecànica de cotxe i finances.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.