Gran angular

La salut mental, primer motiu per deixar la feina

Segons un estudi d’InfoJobs, un 27% dels treballadors es planteja deixar la feina durant aquest 2020, i la salut mental apareix com el motiu principal (32%)

Preservar la salut mental és el principal motiu per deixar la feina, segons un estudi sobre l’abandó voluntari de la feina realitzat per InfoJobs.

Segons aquesta enquesta realitzada a l’Estat espanyol, un 23% dels treballadors es van plantejar l’any passat deixar la feina, mentre que un 27% s’ho planteja enguany. Per a aquest 27%, les principals raons que els impulsarien a abandonar el seu lloc de treball són: la salut mental (32%); les condicions econòmiques (27%); l’experiència de dedicar-se a una cosa diferent (26%) i la conciliació entre la vida personal i laboral (24%).

Respecte del pes de la salut mental com a motiu de deixar la feina, un informe recent d’InfoJobs sobre salut mental i beneficis laborals, indica que un de cada dos problemes de salut mental de la població ocupada està vinculat directament amb la feina. Val a dir, a més a més, que segons les dades de l’Enquesta Europea de Salut, en el cas d’Espanya, a mitjan del 2020 hi havia 2,1 milions de persones amb un quadre depressiu.

Per rang d’edat, entre els més joves (16-24 anys) preval la intenció de dedicar-se a una cosa diferent (30%) i les condicions econòmiques (29%). En tercer lloc, apareix la salut mental, amb un 19% dels esments. En canvi, en el rang de 45 a 54 anys, el factor de la salut mental com a condicionant per deixar la feina ja puja al 29%.

Tot i aquest 32% de treballadors que reconeixen que volen deixar la feina, el fenomen, que ha tingut una volada molt important als EUA, on s’ha anomenat la Gran Dimissió, a tot l’Estat, si més no fins ara, té una incidència feble, amb només 30.000 professionals que van renunciar voluntàriament al seu lloc de treball, segons les dades d’afiliació de la Seguretat Social. En aquest fet hi té a veure que mentre als EUA l’atur es manté en un 3,9%, a l’Estat espanyol s’enfila fins el 13%. En tot cas, com explica Mónica Pérez, directora de Comunicació i Estudis d’InfoJobs, “s’està produint un canvi de mentalitat pel que fa a les prioritats del treballador.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.