Empreses

Erni planeja adquisicions per accelerar el creixement a l’Estat

La firma, dedicada al desenvolupament de programari, vol dimensionar-se a Madrid i València

La filial ajuda a crear ‘hubs’ digitals de multinacionals a Barcelona

La filial espanyola de la consultora tecnològica d’origen suís Erni Consulting, dedicada al desenvolupament de programari intern per a maquinària, vol prémer l’accelerador del seu creixement amb l’adquisició d’altres empreses del sector. Això malgrat que la companyia, amb seu a Barcelona, havia anat experimentant els darrers anys increments de facturació d’entre el 15 i el 20%.

El director general de l’empresa a l’Estat espanyol, Gerard Esparducer, explica que fer un salt de dimensió per la via de les adquisicions forma part de l’estratègia global que la multinacional va engegar l’any passat amb la compra d’empreses a Alemanya i a Suïssa. Aquest any serà la filial espanyola la que concretarà alguna operació a Catalunya o a la resta de l’Estat.

També aquest 2022, Erni Consulting Espanya té previst desplegar un pla d’expansió a Madrid i a València per guanyar quota de mercat en aquestes ciutats. “Barcelona s’ha convertit en la delegació més gran de tot el grup, amb 250 dels 800 empleats que té la multinacional, i ara volem diversificar la cartera més enllà de Catalunya”, explica Esparducer. En concret, a les oficines de Madrid han ampliat recentment l’equip fins arribar a vint persones i a València en sumen sis.

Erni es va instal·lar a Catalunya l’any 2011. Aleshores, ho va fer acompanyant la implantació i el desenvolupament del hub tecnològic de Roche Diagnostics, a Sant Cugat del Vallès. Els primers anys, el creixement va estar lligat a l’evolució d’aquest client, però a partir del 2015, quan Gerard Esparducer en va assumir la direcció, va començar a diversificar i a obrir el negoci. Ara com ara, la cartera de clients està molt centrada en firmes industrials radicades a Catalunya que aposten per la innovació, és a dir, multinacionals que han obert centres tecnològics d’alt nivell; però la intenció d’Erni Consulting és arribar a l’empresa industrial catalana. “Sabem que la inversió privada en innovació, tant a Catalunya com a la resta de l’Estat, encara té molt camí per recórrer, però volem ser un actor clau en aquesta transformació”, explica Esparducer.

Erni Consulting és un companyia amb forta tradició per desenvolupar tecnologia per a l’interior dels dispositius mèdics. De fet, actualment, dissenya el 50% del programari del sector de diagnòstic mèdic de tot l’Estat. Ara bé, progressivament, però, s’ha anat diversificant cap a d’altres sectors industrials, com ara l’automoció, la robòtica, la impressió, la farmàcia, les assegurances, etc. Així doncs, el seu ventall de clients també s’ha anat ampliant amb firmes com Wallbox, Omron, HP i Ficosa, entre d’altres.

L’any 2020, però, van haver d’aturar la seva activitat en el sector de l’automoció pel fort impacte que va tenir l’esclat de la crisi sanitària de la covid-19 i el confinament en la indústria automobilística. Dos anys després, han reiniciat l’activitat en aquesta àrea industrial.

Una altra de les línies de negoci de la consultora tecnològica és acompanyar empreses multinacionals que aterren a Barcelona. De fet, col·laboren estretament amb l’ambaixada suïssa per donar visibilitat entre el teixit empresarial helvètic dels avantatges d’instal·lar-se a Barcelona i a Catalunya. “Bàsicament els ajuden a implementar els seus hubs digitals i a fer-ho d’una manera sostenible, que no suposi provocar inflació en el mercat de talent local”, explica Esparducer. La darrera companyia que han acompanyat en aquest procés és l’empresa de tecnologia mèdica suïssa Ypsomed, que obrirà a Barcelona un hub digital per al qual preveuen contractar quaranta persones en dos anys. Per tot el pla de diversificació que tenen en marxa, el director general d’Erni Consulting España calcula que, en tan sols dos anys, podrien assolir una facturació de 20 milions d’euros.Ara com ara, el 85% dels seus ingressos provenen de proveir tecnologia a empreses locals i el 15% restant, a firmes internacionals.

talent digital

Les persones, al centre de l’organització

Erni Consulting Espanya sap que el talent és el seu valor diferencial, i per això té desplegada una bateria de mesures per atreure’l i fer-lo créixer. Inclou des d’un pla de desenvolupament professional fins a altres mesures més pràctiques, com ara l’organització del model de treball híbrid i la compensació econòmica per treballar des de casa. L’organització ha fet una aposta de gestió interna per posar les persones al centre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.