Economia

L’Eurogrup acorda estudiar “urgentment” mesures “concretes” per fer front al preu de l’energia

Els ministres de Finances de l’eurozona aposten per una política fiscal “àgil i flexible” que permeti adaptar-se a la incertesa per la guerra

Els països de l’eurozona pacten que els Estats més endeutats comencin a aplicar “ajustaments fiscals” quan sigui possible

Els ministres de Finances de l’Eurozona han acordat estudiar “urgentment” mesures “concretes” per fer front al preu de l’energia, especialment per ajudar els ciutadans i empreses més vulnerables.

En la reunió d’aquest dilluns, els titulars de Finances de la zona euro han pactat que la política fiscal sigui “àgil i flexible” per adaptar-se a la incertesa per la guerra d’Ucraïna, però han apostat perquè els països més endeutes comencin un “ajustament fiscal progressiu” quan “les condicions ho permetin”.

El document reconeix que les estratègies fiscals han de ser “diferents” segons els països, però indica que l’objectiu ha de ser “preservar la sostenibilitat del deute”. El document afegeix que “aquest ajustament ha d’anar integrat en una estratègia fiscal creïble a mitjà termini que continuï promovent la inversió i les reformes necessàries” i “millorant la composició de les finances públiques”.

Pel que fa a l’impacte econòmic de la invasió russa d’Ucraïna, els titulars de Finances de la zona euro admeten que ara les previsions econòmiques són “significativament” més “incertes” per l’efecte del conflicte en la inflació, les cadenes de subministrament i els preus de l’energia. Per aquest motiu, remarquen que cal “continuar amb la forta coordinació de la política fiscal”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.