Economia

Foment reclama al govern espanyol rebaixes d’impostos “urgents” per “subsistir” davant l’augment del preu de l’energia

Sánchez Llibre demana a la Comissió Europea prioritzar el Midcat i finançar-lo amb fons comunitaris

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha reclamat aquest dimarts al govern espanyol rebaixes d’impostos “urgents” perquè les empreses puguin “subsistir” davant l’augment del preu de l’energia.

Després de reunir-se a Brussel·les amb Tatiana Márquez, membre del gabinet de l’eurocomissària d’Energia, Kadri Simson, Sánchez Llibre ha insistit en una atenció a mitjans que cal que l’executiu espanyol prengui mesures “amb la màxima urgència”, com rebaixes de l’IVA i dels impostos especials a la gasolina i el gasoil. “No podem fer-hi front si no és amb l’ajuda del govern”, ha avisat.

En la reunió amb Márquez, Sánchez Llibre ha demanat que l’executiu comunitari prioritzi el Midcat i finançar-lo amb fons comunitaris. “Si la interconnexió no es materialitza, seria un gravíssim error de previsió per part de les autoritats europees”, ha advertit Sánchez Llibre, que ha subratllat que el projecte de gasoducte per transportar gas d’Espanya a França és “d’interès europeu”. Sobre aquesta infraestructura, el president de Foment ha demanat a la Comissió Europea “buscar tots els recursos financers importants” disponibles perquè sigui “ràpidament” una “realitat”.

Segons ha dit Sánchez Llibre, el resultat de la reunió ha estat “positiu” i la membre del gabinet de Simson ha “recollit” les seves propostes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.