Economia

Neix el Clúster TIC Turisme de Catalunya amb 24 empreses per apuntalar la transformació tecnològica del sector

Entre els fundadors hi ha companyies com Vueling, la cadena hotelera Catalonia, el centre Eurecat o el Gremi d’Hotels

Volen millorar la competitivitat i potenciar la internacionalització del sector

Neix el Clúster TIC-Turisme de Catalunya amb 24 empreses i agents, que facturen 253 milions d’euros i ocupen 1.700 treballadors directament vinculats de l’aplicació de la tecnologia als seus negocis. L’objectiu del nou clúster, que s’ha presentat en un acte a la Pedrera aquest dilluns, és millorar la competitivitat i potenciar la internacionalització del sector que abans de la pandèmia representava el 12% del PIB.

Una de les primeres accions serà la participació al World Travel Market de Londres, la fira europea més gran del sector. Entre els 24 socis fundadors de la iniciativa del Departament d’Empresa i Treball hi ha companyies com Vueling, la cadena Catalonia Hotels, l’empresa de software Amadeus o el Gremi d’Hotels de Barcelona.

També s’han sumat empreses especialitzades a aplicar tecnologia a iniciatives turístiques com Prestige Software, SIRT, Voxel, Beroni, GNA Hotel Solutions, The Hotels Network, Efimatica, James & Rita, Engisoft, Vivential Value. Tourknife o Sekuenz; experts en formació com Persapia, però també apps com Diskover Catalonia, agències online com Viajes para ti i centres com Eurecat o l’Institut Químic de Sarrià.Segons el director d’Estratègia Empresarial d’ACCIÓ, Joan Martí Estévez, es tracta d’un dels nivells més alt de socis fundadors d’un clúster en els 30 anys d’història d’aquestes agrupacions d’empreses a Catalunya.

La constitució del clúster culmina tres anys de feina prèvia durant els quals s’han determinat quins són els seus principals reptes estratègics del turisme. Durant la presentació de l’entitat, el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent ha, destacat el potencial d’aquest clúster –el primer que es crea a Catalunya des de 2015- “per impulsar la transformació del model turístic”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.