Empreses

Splendid Foods fa servir la IdC per curar embotits

El grup elaborador d’embotits participa amb Eurecat en el projecte d’innovació tecnològica Embot-ITs

La previsió de l’empresa és que l’exportació suposi un 20% del volum de negoci

El grup elaborador d’embotits Splendid Foods, que engloba les marques Can Duran, Exentis, El Ángel, Casa Sendra i Bofill Ecològica, ha aconseguit que l’aplicació de la internet de les coses (IdC) s’hagi traduït en una millora de fins al 20% en el procés de curació de fuets i llonganisses, amb un impacte important en la competitivitat.

L’empresa de Seva ha implementat, en col·laboració amb el centre tecnològic Eurecat, un sistema de monitoratge amb dispositius IdC que recull les dades del procés de curació per processar-les i analitzar-les. Explica el CEO de Splendid Foods, David Garcia-Gassull: “Als assecadors d’embotit se’ns generaven uns núvols d’humitat i no enteníem per què passava. Amb la implementació d’aquest sistema intel·ligent, podem reduir el temps del procés de curació tot mantenint la qualitat del producte. En un mateix espai, podem curar 64.000 fuets en lloc de 44.000, i passar de catorze a onze dies.” La iniciativa s’inscriu en el projecte Embot-ITs, en què, a banda d’Eurecat i la firma de Seva, hi han participat el clúster INNOVAC, l’enginyeria Delsys i l’empresa Patel.

D’ençà que el 2010 David Garcia-Gassull va adquirir la històrica Can Duran, pal de paller de l’eixam de marques que s’aixopluguen sota Splendid Foods, el seu creixement ha estat prou sòlid: s’ha passat de 6 a 19 milions d’euros en vendes, tot consolidant Can Duran com a segona de Catalunya i tercera de tot l’Estat entre les preferències dels consumidors de fuet i llonganissa. “Amb el paraigua de Splendid Foods cada marca pot treballar còmodament, sense distreure el públic: Can Duran per al gran consum i Casa Sendra, per als consumidors més gurmets i l’hostaleria. D’altra banda, Bofill marca la diferència perquè són productes ecològics i Exentis, perquè estan elaborats sense al·lèrgens que puguin generar intoleràncies.”

Garcia-Gassull reivindica: “Som especialistes en fuet i llonganissa, la qual cosa potser ens limita el creixement, però ens posiciona fermament en el mercat com a oferta de preu mitjà.”

A Splendid Foods sempre han tingut com a divisa la innovació, la màxima: “Per què no ho fem diferent?”, ja sigui en la millora de processos o en la creació de productes com el fuet Zero, procedent de carn d’animal que no ha estat tractat amb antibiòtics; fuets de gall dindi; arrebossats de pebre o llonganisses axoriçades, entre d’altres.

Garcia-Gassull sempre atribueix la seva idea de “gestionar la companyia de manera disruptiva” al fet que procedís del sector de la brioixeria congelada, ben diferent dins de l’àmbit alimentari. En aquest sentit, recorda com van desenvolupar un sistema per lligar el fuet en tres posicions, o una recent automatització de l’obrador per evitar que les caixes de carn trinxada s’hagin de carregar manualment.

El CEO de Splendid Foods creu que la innovació és la via que els ha permès “ser reconeguts com a producte de qualitat i créixer a Catalunya, tota la franja mediterrània, Madrid i la zona centre, com a pas previ per afrontar l’exportació a l’entorn europeu, on en aquests moments ja es genera el 15% del negoci, principalment a Europa, tot i que no es perden de vista les possibilitats que pot oferir Àsia”. Splendid Foods preveu que l’exportació arribi al 20% aquest 2022.

Del porc al pollastre ecològic

Els propietaris de Splendid Foods també han volgut posar a prova la seva capacitat emprenedora en una altra branca, l’aviram, amb ViuBé, elaborador de productes de carn de pollastre i gall dindi ecològics, que factura 5 milions d’euros i que ja és el primer de Catalunya. Fa pocs mesos va iniciar l’activitat en una nova nau d’elaborats de 2.600 m², que va suposar una inversió de 4,5 milions d’euros. En l’última edició de la fira Alimentaria (4-7 d’abril) van presentar tot un reguitzell de productes: croquetes, canelons, plats cuinats i congelats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.