Política

política

Mañueco pren possessió en un acte sense Feijóo

Abascal retreu al nou líder del PP la seva absència en la constitució del govern de Castella i Lleó, on populars i VOX han segellat el seu primer govern de coalició

Díaz Ayuso ha assistit a l’acte

El president de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco, ha pres possessió del càrrec aquest matí en un acte a Valladolid al qual ha assistit el líder de Vox, Santiago Abascal, però no el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, que ha evitat d’aquesta manera la fotografia del primer govern autonòmic dels populars amb la ultradreta. Feijóo, que tampoc va assistir a la investidura de Mañueco per part de les Corts de Castella i Lleó, ha convocat al carrer Gènova de Madrid els agents socials en una tanda de reunions que s’allargarà durant tot el dia. El líder de la ultradreta ha retret a Feijóo aquesta absència. “Avui no hi havia un lloc més important on estar que Castella i Lleó”, ha etzibat Abascal. La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, la secretària general del PP, Cuca Gamarra, i l’expresident del govern espanyol Mariano Rajoy sí que han assistit a l’acte.

Tot i l’absència del líder del partit, Mañueco ha agraït igualment el “suport” que diu que “sempre” ha rebut de Feijóo tant en l’àmbit “polític com personal”, també ara que lidera el PP. Paral·lelament, el president castellanolleonès ha agraït el suport de la ultradreta i del seu líder.

El president de Castella i Lleó obre una legislatura que estarà marcada pel compliment dels acords de govern del PP i Vox. Al seu discurs d’investidura ja va anunciar que donaria compliment a les principals peticions del partit de Santiago Abascal: una llei de violència intrafamiliar que aigualeix la llei de violència de gènere que ja funciona a la comunitat, i una llei de concòrdia que integrarà el decret de memòria històrica i que “evitarà l’ús de la història per dividir els espanyols”, en paraules de Mañueco.

En el discurs posterior a la presa de possessió, Mañueco ha reivindicat la “política de gestió” i ha ofert “moderació, diàleg, tolerància, integració i un esperit obert”. També ha promès “lleialtat” al govern espanyol “en tot el que beneficiï a la nació i per garantir la seva integritat”, però ha avisat que serà “exigent” en la defensa de la comunitat. Mañueco ha expressat el seu compromís amb la Constitució i l’Estatut d’autonomia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.