Economia

Estats Units

Economia

Twitter guanya 513 milions de dòlars al primer trimestre, 7 vegades més

Bona part dels beneficis corresponen a la venda del seu negoci de publicitat al mòbil MoPub

La facturació creix un 16% però les despeses augmenten un 35%

Twitter ha anunciat aquest dijous que ha guanyat uns 513 milions de dòlars el primer trimestre de 2022, un 655% més interanual, impulsada per la venda del seu negoci de publicitat al mòbil MoPub.

La tecnològica nord-americana ha reportat una facturació de 1.200 milions de dòlars, que suposa un augment més moderat, del 16% respecte del mateix període de l’any passat, pels efectes de la guerra a Ucraïna.

També ha crescut gairebé un 16% la xifra d’usuaris actius al primer trimestre, amb una mitjana diària de 229 milions. Aquest creixement s’ha notat més a fora dels Estats Units que al mercat d’aquest país.

El comunicat detalla que el benefici net s’ha disparat aquest trimestre gràcies a la venda de MoPub a AppLovin el passat gener per 1.050 milions de dòlars, que li han proporcionat uns guanys addicionals de 970 milions de dòlars.

En l’apartat d’ingressos, la majoria corresponen a la publicitat (1.100 milions, un 23% més) i la resta a les subscripcions (94 milions, un 31% menys).

Pel que fa a les despeses, en aquest trimestres s’han incrementat un 35%, fins als 1.330 milions de dòlars, que han generat una pèrdua operativa de 128 milions i un marge negatiu.

Els resultats anunciats estan en la línia dels que esperaven els analistes, si bé han estat una mica més baixos pel que fa a la facturació. Les accions de l’empresa han repuntat un 0,5% en les operacions electròniques de Wall Street.

Aquests són els primers resultats, i potser els últims, després que el multimilionari Elon Musk decidís comprar la xarxa social per 44.000 milions de dòlars, ja que una vegada conclogui l’operació aquest any deixarà de cotitzar a la borsa.

Totes les mirades estaven posades avui en les xifres de Twitter després que la setmana passada acceptés ser adquirida pel fundador de Tesla –que ja tenia el 9% de les accions– per 54,2 dòlars cada títol.

L’empresa ha deixat constància d’aquest acord de la seva junta directiva amb Musk, que previsiblement tancarà aquest any. És per aquest motiu que avui no celebrarà l’habitual conferència amb inversors ni donarà previsions de negoci per a l’exercici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.