Empreses

S’obre la segona convocatòria del programa BStartup Green

A la primera edició del programa es van presentar 136 candidats
Inclou la gran transició energètica, la indústria 4.0, les ‘smart cities’ i l’economia circular

BStartup, el servei financer de Banc Sabadell per a start-ups i scale-ups, llança la segona convocatòria de BStartup Green, un programa adreçat a projectes de sostenibilitat ambiental en fases pre-seed i seed, en què la inversió es dirigeix fonamentalment a validar la tecnologia i el negoci.

En aquesta segona edició, està previst que se seleccionin fins a tres projectes de tot Espanya i que cada un rebi una inversió d’entre 100.000 i 150.000 euros per projecte.

BStartup Green està enfocat a start-ups que, des de la tecnologia o la digitalització, són capaces de facilitar la transició cap a un món més sostenible a través de diverses òptiques. La primera és la transició energètica, i aquí hi tenen cabuda la flexibilitat energètica, les xarxes intel·ligents, l’emmagatzematge, l’autogeneració i l’smart home, entre altres vectors possibles.

Un altre àmbit d’actuació és la indústria 4.0, amb camps com la reducció d’emissions i residus, la logística, l’eficiència de processos, els materials, l’empaquetatge i tot allò relacionat amb la definició de la indústria del futur immediat. Les smart cities són un altre camp per als candidats, que poden exposar les seves propostes en mobilitat sostenible, gestió de rutes, gestió del subministrament d’aigua, control de la contaminació, protecció del mar i els rius i gestió de residus, entre molts altres camps que volen desenvolupar vies per aconseguir una gestió intel·ligent de la ciutat. L’economia circular, un dels camps que s’està consolidant com un dels àmbits d’actuació fonamentals de l’activitat econòmica dels pròxims anys, és una altra àrea en què els emprenedors poden dir-hi la seva en qüestions transcendentals com ara l’optimització de residus, la reutilització de béns, el reciclatge i tot allò que té a veure amb els diversos aspectes de l’economia de la funcionalitat. En la seva primera edició, el programa va assolir les 136 candidatures de start-ups amb solucions innovadores per accelerar la transició ecològica. En l’última edició, les companyies Wegaw, MOA Foodtech i Bia Power van ser seleccionades BStartup Green pels membres del comitè d’inversió. Per a Yolanda Pérez, directora de Bstartup: “La transició ecològica és un dels reptes més grans i urgents que afrontem com a societat, i a Banc Sabadell volem donar suport a les empreses que des de la innovació i la tecnologia, facilitaran i acceleraran els processos necessaris.” Per a la selecció de projectes, l’equip de BStartup té el suport d’una comissió d’experts de referència en els diferents sectors. La segona convocatòria ja està en marxa i romandrà oberta a bstartup.org fins al 22 de maig.

BStartup va ser creat per Banc Sabadell el 2013 amb l’objectiu de convertir-lo en el soci financer líder per a start-ups i scale-ups proporcionant banca especialitzada i inversió en equity. BStartup inverteix en start-ups digitals i tecnològiques amb un fort potencial de creixement en etapes inicials i en tot tipus de sectors. Addicionalment llança dues convocatòries cada any: BStartup Green i BStartup Health. D’aquesta darrera, per invertir en projectes de salut, ja se n’han fet quatre edicions, i s’ha invertit en dotze start-ups que aporten innovació en àrees com la detecció precoç de l’Alzheimer, el càncer de pàncrees, una teràpia per evitar el rebuig dels trasplantaments d’òrgans o el diagnòstic de l’ictus isquèmic.

MOA

d La companyia d’origen navarrès produeix proteïnes sostenibles d’un elevat valor nutricional aprofitant els residus i els subproductes que es generen a la indústria agroalimentària. Gràcies a un procés de fermentació i als seus microorganismes, MOA Foodtech arriba a transformar aquests subproductes en un ingredient proteic que es pot introduir una altra vegada en la indústria.

Wegaw

d Aquesta start-up hispanosuïssa de tecnologia climàtica ha desenvolupat un mètode que combina dades de satèl·lits amb intel·ligència artificial per predir elements climàtics que faciliten l’augment de la producció energètica i l’optimització del preu de les energies renovables. Combina tecnologia SAR i òptica, tot monitorant, amb eines de l’aprenentatge automàtic, variables ambientals.

Bia Power

d Ha desenvolupat una plataforma amb algoritmes de previsió d’alt rendiment i un motor potent d’optimització per predir de manera intel·ligent la flexibilitat en la càrrega de vehicles elèctrics. Aquesta plataforma supervisa i controla els carregadors de flotes de vehicles elèctrics, però també recull dades de la xarxa elèctrica i d’altres sistemes, com el consum de comptadors o la generació renovable in situ.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.