Política

alemanya

Berlín subministrarà a Ucraïna set obusos blindats “Panzerhaubitze 2000”

El govern alemany va confirmar aquest divendres que subministrarà a Ucraïna set obusos autopropulsats tipus Panzerhaubitze 2000, que se sumen als cinc que ja han compromès els Països Baixos amb el mateix objectiu.

El Ministeri alemany de Defensa va anunciar a través del seu compte de Twitter que la decisió, que Alemanya estava “estudiant” aquesta setmana, ha estat adoptada finalment per la titular del departament, Christine Lambrecht. “L’entrenament per a l’ús dels obusos a Alemanya ha estat preparat i comença la setmana que ve,” diu l’escrit del Ministeri.

D’acord amb mitjans alemanys, la ministra, que avui visita a les tropes alemanyes a Eslovàquia, va detallar que en una primera fase es formarà a vint soldats ucraïnesos que ja han utilitzat obusos autopropulsats en la localitat d’Idar-Oberstein (oest), en cooperació amb les forces armades dels Països Baixos. Els Panzerhaubitze 2000 destaquen per la seva gran precisió i per la distància a la qual pot disparar els seus projectils, que amb munició especial pot arribar fins a quaranta quilòmetres.

L’Exèrcit alemany disposa de 119 exemplars, però segons va assenyalar Lambrecht aquesta setmana només uns quaranta estan operatius en aquests moments, dels quals sis estan desplegats a Lituània com a part de les forces de l’OTAN.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.