Economia

Estats Units

Twitter cau prop d’un 10% a l’obertura de Wall Street després de l’embolic creat per Elon Musk

Un missatge on el magnat sud-africà donava per suspesa la compra de la plataforma ha ensorrat fins a un 20% els títols en les operacions electròniques abans de la sessió

Les accions han recuperat part del terreny perdut arran d’una segona piulada on ha afirmat que continua compromès amb l’operació

La xarxa social Twitter ha arrencat la seva cotització a la borsa de Wall Street amb una caiguda del 9,92%, després de la confusió creada pel multimilionari Elon Musk.
El fundador de Tesla i SpaceX ha anunciat cap a tres quarts de sis de la matinada d’aquest divendres (hora de Nova York) que deixava en suspens la compra de la plataforma.

La piulada –Musk ho ha dit a la mateixa xarxa social- ha provocat una ensulsiada dels títols de la companyia, que han retrocedit prop del 20%, fins al voltant dels 36,5 dòlars, durant les operacions electròniques anteriors a l’obertura de la borsa.

Només dues hores més tard, cap a tres quarts de vuit del matí, Musk ha matisat en un altre missatge a Twitter que continua “compromès amb l’adquisició” de la firma tecnològica.
Aquesta rectificació ha permès a les accions de la plataforma recuperar part del terreny perdut i cinc minuts després de l’obertura del parquet de Nova York, a les 09.35 hora local (15.35 hora catalana), les accions de la companyia s’han cotitzat a 40,61 dòlars, 4,47 dòlars menys que al tancament del dia anterior.

En el seu primer missatge, Musk ha justificat la interrupció de l’operació amb l’argument que no es refia de les xifres de perfils falsos i missatges brossa, que els actuals gestors situen per sota del 5%.
“L’acord de Twitter queda suspès temporalment a l’espera de detalls que avalin el càlcul pel qual les comptes falses i spam representen menys del 5% dels usuaris”, ha escrit.
El magnat sud-africà, que a finals d’abril va anunciar un acord amb els accionistes de la companyia per adquirir el 91% dels títols que no controla per uns 44.000 milions de dòlars (uns 42.000 milions d’euros al canvi actual), ha assenyalat en diverses ocasions que una de les seves prioritats passa per eliminar els comptes que emeten missatges d’‘spam’.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.