Política

regne unit

Els rècords dels 70 anys de regnat d’Elisabet II

Amb 96 anys complerts, la monarca inicia avui els actes de celebració

Durant el seu regnat ha despatxat amb 14 primers ministres diferents

El primer va ser Winston Churchill

La reina Elisabet II porta 70 anys al tron. És la monarca britànica que ha aconseguit estar-hi més temps. És, ara com ara, la reina britànica més longeva (la seva rebesàvia Victoria va morir als 81 anys i va estar 63 anys al tron) i la tercera a la història mundial (després de Lluís XIV, que va regnar durant 72 anys a França, i el rei Bhumibol de Tailàndia, que va estar en tron 70 anys i 123 dies).Un total de 14 primers ministres han passat durant aquests 70 anys. El primer va ser el conservador Winston Churchill i, el darrer, el també conservador Boris Johnson. També han passat 14 presidents dels Estats Units des del 1952. Amb l’excepció de Lyndon Johnson (1963-69), Isabel II es va reunir amb tots ells.

Entre rècords Guinness que figuren en el seu poder hi ha també el de la Reina més rica i el de la desfilada aquàtica més gran, amb la presència de 670 embarcacions al riu Tàmesi amb motiu del seu Jubileu de Diamant, aquell estiu del 2012 en què els Jocs Olímpics es van celebrar a Londres

Amb 96 anys complerts, avui s’inicien els actes de celebració del Jubileu de Platí que es desplegararà durant quatre dies farcits d’actes. Es calcula que 12 milions de britànics participin de manera o altra en els homenatges a la monarca , repartits en més de 85.000 àpats populars i 16.000 festes de carrer, més la triomfal desfilada d’avui a la carrossa reial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.