Política

Itàlia

Detenen un candidat a les eleccions de Palerm per pactar el suport de la Cosa Nostra

Pietro Polizzia, de Forza Itàlia, hauria fet un acord amb el constructor mafiós Agostino Sansone per sortir elegit

Se’ls imputa un delicte d’“intercanvi polític-mafiós”: vots a canvi de suport polític i impunitat

Un candidat de la formació conservadora Forza Itàlia (FI) a regidor de l’Ajuntament de Palerm (Sicília) ha estat detingut aquest dimecres després d’haver aconseguit un acord amb la màfia per sortir elegit a les eleccions municipals que se celebraran diumenge que ve.

Segons la fiscalia, Pietro Polizzi, de 52 anys, hauria arribat a un acord que garantia la seva elecció amb el constructor mafiós Agostino Sansone, membre d’una família aliada del desaparegut Salvatore Totò Riina, l’històric cap de la Cosa Nostra, la màfia siciliana.

El passat 10 de maig, Sansone i un dels seus col·laboradors van prometre a Polizzi els vots necessaris per ser elegit regidor a canvi del seu suport polític, tal com van poder escoltar els agents a càrrec de la recerca, ja que les comunicacions telefòniques del cap mafiós estaven intervingudes, informen els mitjans locals.

Els tres han estat detinguts en un operació duta a terme aquest dimecres, durant la qual també han registrat el domicili i les oficines de Sansone, inclòs un complex residencial on la família Sansone, aliada històrica dels caps mafiosos de Corleone, va allotjar Riina poc abans de la seva detenció en 1993.

Agostino Sansone, de 73 anys, és germà de Gaetano i Giuseppe, empresaris de referència de Riina en el negoci de la construcció, propietaris d’una enorme fortuna, només confiscada en part, i que han estat detinguts al llarg dels anys per la seva implicació en la màfia. El detingut avui ja va complir una condemna per associació mafiosa.

Als tres detinguts se’ls imputa un delicte d’“intercanvi polític-mafiós”, un acord de vots a canvi de suport polític i impunitat.

Aquest tipus d’intercanvi ja s’ha produït nombroses vegades en el passat, i en el qual fins i tot es va veure implicat el set vegades primer ministre Giulio Andreotti.

“Ha quedat demostrat judicialment que la màfia i Andreotti van tenir contactes amb finalitats electorals, el famós vot d’intercanvi”, va assegurar a Efe recentment Maria Falcone, la germana del jutge antimàfia Giovanni Falcone, assassinat per ordre de Riina fa tres dècades.

En els actes d’homenatge al jutge, el passat 23 de maig, va saltar la polèmica per l’absència del candidat de la dreta a l’alcaldia de Palerm, Roberto Lagalla, criticat per Maria Falcone pels seus vincles amb polítics condemnats per activitats mafioses.

“Aquesta terra ha tingut una política còmplice. No es pot permetre que un candidat polític de qualsevol corrent tingui com a padrí a un personatge el passat del qual no és perfecte”, va dir llavors en al·lusió a l’expresident de la regió de Sicília, Totò Cuffaro, i al exsenador de Forza Itàlia, Marcello Dell’Utri.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.