Política

El CIS augmenta la victòria de Moreno a Andalusia i li dona fins el 38,4% dels vots

El candidat de PP a la reelecció augmentaria de deu a dotze punts la distància amb el PSOE respecte a l’anterior sondeig de la setmana passada

Vox s’estanca amb el 15% dels suports

El candidat del PP a la reelecció a la Junta, Juanma Moreno, guanyaria àmpliament les eleccions autonòmiques del 19 de juny amb fins el 38,4% dels vots, segons l’enquesta del CIS, de manera que augmentaria de deu a dotze punts la distància amb el PSOE respecte a l’anterior sondeig de la setmana passada.

Segons aquest estudi, Moreno es mouria entre el 35,2 i el 38,4 per cent dels vots, fins a tres punts més que la setmana passada, i el PSOE estaria entre 23,8 i 26,6 per cent, quan al anterior tenia una estimació del 25,2%.

L’enquesta, que aquesta vegada no fa estimació d’escons, dóna un interval del 13,6% al 15,8% de vots a Vox, per la qual cosa baixaria o s’hauria estancat respecte al 15,3% de l’anterior.

A l’esquerra, Por Andalucía aconseguiria del 9,4% a l’11,4% de vots, millorant en gairebé dos punts, i Adelante Andalucía entre el 4,5% i el 5,9%, també a l’alça.

Ciutadans obtindria entre el 3,3 i el 45% de vots i Jaén Merece Más, que a l’anterior CIS tenia possibilitats d’escó, baixaria de forma rellevant fins al 0,1 o 0,3% de vots.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.