Política

estat espanyol

El govern espanyol defensa que la seva posició sobre el Sàhara compleix amb l’ONU

La secretària d’Estat d’Afers exteriors reitera el compromís d’Espanya per a trobar una solució “mútuament acceptable” en aquesta qüestió

La secretària d’Estat d’Afers exteriors, Ángeles Moreno, ha declarat aquest dilluns que, el govern d’Espanya defensa una posició que s’“emmarca en el respecte absolut dels propòsits i principis de la Carta de Nacions Unides i de les seves resolucions”, en relació amb el Sàhara Occidental.

Moreno s’ha pronunciat en aquests termes davant les preguntes que li ha formulat el senador de Compromís, Carles Mulet, en la Comissió d’Afers exteriors del Senat.

Mulet s’ha qüestionat “què va robar el Marroc al mòbil” del president del Govern, Pedro Sánchez, perquè aquest s’hagi “plegat als interessos de Mohammed VI” i hagi canviat la seva posició respecte al Sàhara Occidental en avalar la posició del Marroc sobre aquest territori.

Per això, Mulet ha instat Sánchez a rectificar en la postura presa per Espanya en aquest assumpte o a “anar-se’n” per “trair al seu electorat”, ha emplaçat el ministre d’Afers exteriors, José Manuel Albares, a dimitir, i ha acusat el govern espanyol de “dinamitar” el consens en relació amb el seu paper històric de “neutralitat” i posar en risc moltes de les indústries espanyoles.

La secretària d’Estat li ha reiterat el compromís d’Espanya per a trobar una solució “mútuament acceptable” en la qüestió del Sàhara i ha ressenyat que el govern té un “interès clar” a contribuir a la resolució de tots els conflictes de l’àrea mediterrània.

També ha dit que l’executiu desitja mantenir amb tots els països veïns les millors relacions d’amistat, de bon veïnatge i de cooperació, de manera que permetin “garantir la pau i l’estabilitat a la regió” i aprofitar “el potencial de desenvolupament compartit”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.